Tace chitic…

Podul Minciunilor (în germană Lügenbrücke) sau Podul culcat (Liegenbrücke) este un pod metalic din orașul Sibiu, construit în anul 1859, deasupra străzii Ocnei, care făcea legătura între Orașul de jos și Orașul de sus. El este o pasarelă pietonală ce lega Piața Mică (în germană Kleiner Ring), de Piața Huet (în germană Huetplatz). El este cel mai vechi pod din fontă aflat în serviciu, pe teritoriul României.

NOTA BENE:

Niciunul din membrii zecilor de promoții de ofițeri, care au absolvit institutele militare din acest oraș nu au bănuit că vor avea parte de miniștri ezitanți, atenți doar la soarta lor, nu și a armatei de care răspundeau.
Dacă ar fi trecut pe Podul Minciunilor poate ar fi avut bunul simț să recunoască, la ceremoniile publice de avansare la primul grad de ofițer:

“- Ca ministru, prima mea datorie este să vă asigur bugetul necesar misiunilor voastre viitoare. Ca militari, prima Dumneavoastră misiune este să apărați țara, chiar cu prețul vieții”.

Sună frumos…dar în iunie 2020, Armata României a fost umilită, precum Moș Ion Roată… de boierii parlamentari și urmașul lui Vodă Cuza, de la Cotroceni, tace chitic…

SIBIU

~