UN 007 – EDIȚIA 2020

Cel ce se bucură acum, de aniversarea zilei sale de naștere este un internaut care intră zilnic pe Facebook, citește mult, dar postează foarte rar.
Ziua lui obișnuită se termină concomitent cu lecturile… pe la orele 2 sau 3 sau 4 dimineața și este piperată cu ironii, la care puțini se încumetă să îi dea replica.
Scrie cu ușurință în limba engleză, publică mai mult peste hotare, în reviste unde nu au ajuns să semneze terți cu mari pretenții, poposește, din când în când la Bruxelles, sau peste Ocean, iar nici invitațiile la Beijing nu le refuză.
Probabil că este vârful incontestabil al bărbaților tineri motivați să se afirme pe terenul geopoliticii și asta pentru că își surprinde mereu audiența și moderatorii, coechipierii, radioascultătorii și telespectatorii, cu bombardamentul informațional inedit, cu concluziile temerare, dar ulterior validate de viață, cu capacitatea de a se adapta rapid provocărilor la care este invitat să dea curs și niciun moment nu are senzația că a făcut ceva extraordinar, dar are înțelepciunea să ceară opinii despre evoluția sa, păreri pe care le ascultă atent, pentru a vedea dacă sunt oneste și dacă are ceva de reținut din acestea.

ALEXANDRU

Cerebral, diplomat, manierat, aproape imposibil de citit, Alexandru Georgescu pare mai degrabă, pe plan imagologic, un 007 – ediția 2020, surâzând neștiinței de carte, persiflând impostura celor ce nu o regăsesc pe propriile chipuri, râzând la o narghilea de împiedicații locali, europeni, asiatici sau de peste Ocean.
La viteza sa de lectură, sinteză, capacitate de exprimare în presa scrisă, la radio și televiziune, Alexandru Georgescu ar putea fi oricând promovat secretar de stat, la ministerul armatei, consilier la Palatul Cotroceni sau trimis special al României la ONU, cu mandat de a recuceri încrederea celor ce ar permite țării noastre să devină membră a Consiliului de Securitate.
Până atunci, de ziua sa,
cele mai bune gânduri
și urarea amicală:
LA MULȚI ANI FRUMOȘI!

~