Apărarea Germaniei ca alianță

“Apărarea națională și a alianțelor este din nou una dintre cele mai importante sarcini ale Bundeswehr. Forțele armate se adaptează la situația de securitate modificată.
Summit-ul din Țara Galilor din 2014 a fost o etapă importantă pentru NATO. După anexarea Crimeii de către Rusia, cu încălcarea dreptului internațional și din cauza situației de securitate înăsprite la frontierele externe ale alianței – de exemplu în Orientul Mijlociu – aliații au luat decizii de amploare.

NATO arată forță

Aliații au fost de acord că descurajarea ar trebui să fie din nou o prioritate, rezistența trebuie consolidată și trupele trebuie modernizate în mod cuprinzător. Structura de comandă a NATO, disponibilitatea operațională a forțelor și planificarea apărării au fost ajustate.

Pentru a consolida flancul estic al NATO, statele membre trimit în mod regulat trupe în statele baltice și Polonia. Germania a preluat conducerea grupului de luptă al NATO din Lituania, în ultimii ani și participă în mod regulat la Poliția Aeriană Baltică din Estonia. Bundeswehr este, de asemenea, implicat intens în consolidarea Forței de Răspuns a NATO și oferă, de asemenea, forțe esențiale pentru Forța comună de pregătire foarte ridicată – vârful de lance al NATO.

Cu toate acestea, NATO continuă să se bazeze în primul rând pe dorința de a intra în dialog – în special cu Rusia – pentru soluționarea pașnică a conflictelor.

Scopul general este de a dezvolta și furniza forțe armate gata de utilizare, flexibile și aliate, care au capacitatea de a îndeplini toate sarcinile pentru protecția Germaniei, pe picior de egalitate, într-un mediu de securitate volatil.

Concepția Bundeswehr

Ca aliat de încredere, Germania s-a adaptat și noilor condiții – cadru la nivel politic. În 2016, guvernul german a adoptat o nouă Carte Albă, în care interesele politicii noastre de securitate erau definite într-un mediu în continuă schimbare a politicii de securitate. Cartea Albă arată clar că Germania se sprijină pe securitate și a determinat NATO și Uniunea Europeană să fie mai flexibile în această privință.

Bugetul pentru apărare a crescut continuu în ultimii ani. Acest lucru a permis îmbunătățirea și modernizarea materialului și echipamentului trupelor. Pentru pregătirea operațională a forțelor noastre armate, este important să continuăm pe această cale.

Ministerul Apărării a făcut un pas mai departe, anul acesta, cu „Inițiativa de pregătire operațională”, prin care o achiziție simplificată de materiale și echipamente este vizibilă pentru toți soldații. Sarcina apărării naționale și a alianței necesită, de asemenea, o rezervă clasică, care este din nou mai importantă pentru durabilitatea și pregătirea noastră operațională.

Pentru a proteja și apăra Germania și pe aliații săi, Bundeswehr trebuie să se schimbe. Concepția Bundeswehr emisă în 2018 prevedea modul în care forțele armate trebuie să se poziționeze:

„Punctul de referință general este capacitatea de a lucra împreună cu Bundeswehr la toate nivelurile de escaladare și în toate dimensiunile ( spațiu cibernetic și informațional, terestru, aerian, maritim și spațial). “

SURSA AICI.

~