Așa cum suntem și noi…בדיוק כמו שאנחנו …

? Șeful Mossad / HaMossad leModiʿin uleTafkidim Meyuḥadim / Agenția Națională de Informații a Israelului a fost chemat în biroul celui aflat la cârma patriei sale. Din spatele biroului somptuos, doi ochi cu priviri metalice l-au privit semnificativ:

?- Ce părere ai de rezultatele alegerilor de la nord de Dunăre? Franța a câștigat un cap de pod, în București, Germania unul în capitala Banatului și…noi?

?- Noi avem foarte bune relații cu Armata României, în fruntea căreia nu o să vedeți niciodată vreo… Ioana d’Arc sau… un urmaș al lui Claus Philipp Maria Justinian Schenk Graf von Stauffenberg. Românii, cei cu coloană vertebrală, știu și azi ceea ce se uită la cele trei mari palate din București. Știu pe unde nu se trece cu manipularea unui anumit serviciu de reparat calculatoare. Explicația este simplă. Niciun militar profesionist român nu va permite, azi sau mâine, încălcarea articolului 1, din Constituția României, fie că acceptă sau turbează terți cu alte convingeri decât ceea ce scrie acolo:
“România este stat naţional,
suveran şi independent,
unitar şi indivizibil.”

?- Așa cum suntem și noi…בדיוק כמו שאנחנו …

~