Cineva se joacă în mod clar cu Țara

Bună seara,
Am revenit azi, din Vrancea. Unde am mai pus câteva raze, din lumina viitorului, pentru urmașii mei, într-un areal cândva înălțat de truditori anonimi, înaintașii cuiva care preferă tăcerea, în fața potopului de vorbe mincinoase de pe micul ecran.
Ei bine, în prima seară după alegeri, în care primarul local a fost reales, nu mai era lumină pe strada principală, întunericul învăluind casele românilor tăcuți, aidoma unei mantii negre.
A doua seară a plouat puternic, inclusiv noaptea și am rămas fără internet și conexiune la telefonul mobil.
A treia zi mergând pe drum am auzit doi cetățeni, de…culoare, vorbind de ce îi preocupa. El amețit absolut și amenințând nu știu pe cine, ea, cu capul în jos, lucidă, cu chipul marcat de încercările vieții și spunându-i, cu privirea în pământ, că totuși au primit bani de la mai marele localității, ca să îl voteze.
În altă zi am poposit lângă silozuri ridicate pe vremea Împușcatului. Arendașul locului primea oamenii veniți de dimineață, ca să le dea suma anuală pentru terenul închiriat spre cultivarea a ceea ce decidea șeful asociației. Suma era doar expresia bătăii de joc, oglinda modului în care puterea de la București tolerează, noilor chiaburi, jecmănirea urmașilor celor care cândva munceau liberi și cu folos, țarina moștenită de la bunei.
În trei săptămâni trăite și între urlatul câinilor la lună, noaptea, și cântatul cocoșilor înaintea răsăritului soarelui, am văzut multă suflare omenească necăjită, tineri întrebând dacă le permit să muncească orice în grădină, pentru a merge acasă, la familie, la copii, măcar cu 10, 15 sau 50 de lei.
Asta este România reală!
Cu mulți trăitori, în mediul rural, care s-ar bucura și de un pumn de bănuți, în absența unor locuri de muncă și a celor dragi plecați mai ales în Italia.
Și în România asta aflu, la întoarcerea în București, că postul de televiziune ridicat cu banii Securității, deturnați de un pitic, propagă deja ideea că nou alesul primar de la Timișoara, cetățean german, deloc cetățean român, nu respinge ipoteza de a fi următorul președinte al României!!!

Cineva se joacă în mod clar cu Țara. Implicit cu focul.

Dar – scriu echilibrat – se va arde cumplit.
Nu mor caii României, când vor câinii din inima Europei.

04/10/2020/19:51

~