Tur de orizont

“? Bulgaria este dedicată integrării occidentale, dar este supusă diferitelor influențe rusești, ceea ce o conduce adesea la echilibrarea relațiilor dintre Moscova și Occident.

? România este îngrijorată de intențiile și capacitățile militare ale Rusiei. Și, deși este în mare măsură rezistentă la influența malignă, acordă o mare prioritate contracarării amenințărilor hibride rusești.

? Turcia apreciază în continuare garanția NATO, dar este dispusă să împiedice inițiativele aliate și echilibrează sistematic relațiile dintre Rusia și Occident.

? Georgia și Ucraina sunt angajate în integrarea occidentală și o cooperare mai profundă în domeniul apărării cu Statele Unite și alți aliați, dar sunt constrânse de conflicte armate active.

? Armenia este dependentă de patronajul securității ruse, dar este deschisă cooperării – diplomatice și de securitate – limitate cu Occidentul.

? Azerbaidjanul urmărește relații practice, măsurate cu Rusia și Occidentul, dar poate juca un rol limitat în reducerea dependenței Europei de Sud de energia rusă.

?Moldova avea un guvern divizat, care căuta un drum de mijloc între Rusia și Occident înainte de a se reorienta spre Moscova în 2019, dar națiunea a contribuit la exercițiile occidentale și a salutat sprijinul pentru reformele militare.”

Detalii aici.

~