Tur de orizont

“👉 Bulgaria este dedicată integrării occidentale, dar este supusă diferitelor influențe rusești, ceea ce o conduce adesea la echilibrarea relațiilor dintre Moscova și Occident.

🤜 România este îngrijorată de intențiile și capacitățile militare ale Rusiei. Și, deși este în mare măsură rezistentă la influența malignă, acordă o mare prioritate contracarării amenințărilor hibride rusești.

😡 Turcia apreciază în continuare garanția NATO, dar este dispusă să împiedice inițiativele aliate și echilibrează sistematic relațiile dintre Rusia și Occident.

👊 Georgia și Ucraina sunt angajate în integrarea occidentală și o cooperare mai profundă în domeniul apărării cu Statele Unite și alți aliați, dar sunt constrânse de conflicte armate active.

🧐 Armenia este dependentă de patronajul securității ruse, dar este deschisă cooperării – diplomatice și de securitate – limitate cu Occidentul.

🤔 Azerbaidjanul urmărește relații practice, măsurate cu Rusia și Occidentul, dar poate juca un rol limitat în reducerea dependenței Europei de Sud de energia rusă.

😞Moldova avea un guvern divizat, care căuta un drum de mijloc între Rusia și Occident înainte de a se reorienta spre Moscova în 2019, dar națiunea a contribuit la exercițiile occidentale și a salutat sprijinul pentru reformele militare.”

Detalii aici.

~