Sputnik asigură tribuna blamărilor cu orice preț

? Când un atac în presă vizează un proiect al adversarului strategic al Rusiei și vine cu simple speculații – supte din deget – ori autorul nu își dă seama de ridicolul imposturii sale, ori patronul trompetei Sputnik recunoaște neputința de a afla și alte detalii privind declarația ambasadorului SUA, la București, care, după cum se știe, nu acționează pe cont propriu, ci doar cu încuviințarea și la recomandarea expresă a Departamentului de Stat.

? Dacă autorul rândurilor speculative inserate mai jos ar fi fost pe cont propriu, ca să nu scriem…mai deștept, putea să pună întrebarea dacă nu cumva proiectele viitoarelor căi de comunicații rutiere și feroviare dintre Gdansk și Constanța sunt legate și de campania prezidențială de peste Ocean.

Dar autorul avea mandat evident să speculeze prudența instituției prezidențiale românești, justificată în condițiile în care partenerul strategic, SUA, prin vocea ambasadorului de la București, a anunțat un proiect major, pentru Europa de Est.

? În rest, Sputnik asigură tribuna blamărilor cu orice preț, iar unii frustrați de locul lor insignifiant în România de azi, bat câmpii…fără grație jurnalistică.

Atacul comentat este lizibil aici.

~