? VICTORIA COLONELULUI CIOBANU DIN CHIȘINĂU

CHIȘINĂU

De la fratele de suflet, din Chișinău, robustul colonel Valeriu Rusu, am aflat că “de Ziua Națională a României, ambasadorul Daniel Ioniță a înmânat Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”, Muzeului Militar din cadrul Centrului Militar de Cultură și Istorie Militară. Felicitări Ciobanu Vitalie!
Cu aceiași distincție a fost decorat și Teatrul Național „Mihai Eminescu”. Felicitări Hadarca Petru!
Distincțiile au fost conferite prin decret prezidențial de Klaus Iohannis.”

___________

Cu colonelul Vitalie Ciobanu, din armata României de est, am avut mai multe ocazii să mă întâlnesc, ultima oară fiind împreună cu ex-premierul Mircea Druc și cu colonelul Alexandru Poleucă, cel ce a surprins examinatorii de la Colegiul Național de Apărare, din București, cu o lucrare de final de curs focalizată pe modalitățile propozabile de unificare a Armatei României cu Armata Națională a Republicii Moldova.
Sobru, extrem de cumpănit și clar în explicațiile oferite vizitatorilor de elită, Vitalie Ciobanu este o pildă a rezistenței inteligente și pe timpul regimului lui Dodon, cel șocat de prezentarea, în Muzeul Militar din Chișinău, a crimelor sovieticilor contra românilor asupriți, trăitori între Prut și Nistru.
Mă bucur că un român care a trăit, văzut și îndurat multe, un colonel de peste Prut, Vitalie Ciobanu, a primit recunoașterea publică a strădaniilor sale.
Pe merit!

~