Generalul Lloyd Austin III a fost propus să fie viitorul secretar al apărării SUA

?
Președintele ales, Joe Biden, a optat pentru ca Lloyd Austin III, un general al armatei cu patru stele, acum în retragere, care a condus cel mai recent luptele din Afganistan și Irak, să fie nominalizat pentru funcția de secretar al apărării.

new one

Austin va deveni primul lider negru al departamentului dacă va fi confirmat, dar probabil se va confrunta cu o cale abruptă, deoarece va necesita o derogare din partea Congresului datorită serviciului său recent, o excepție acordată doar la doi secretari nominalizați.

Austin s-a alăturat armatei în 1975, dar cariera sa este definită de conflicte post-11 septembrie. El a fost participant la începutul operațiunii din Irak, unde a fost comandant adjunct al Diviziei a 3-a Infanterie și în Afganistan, unde a comandat Divizia a 10-a Munte.

În 2008, a fost numit comandant al Corpului multinațional din Irak.

Austin a ocupat și funcția de director al Statului Major și, în 2012, a devenit locțiitor al șefului de stat major al Forțelor Terestre. Cariera sa a culminat ca șef al Comandamentului Central al SUA, pe care l-a condus în perioada 2013-2016. Timpul său la CENTCOM a coincis cu ascensiunea grupului Stat Islamic, mai cunoscut sub numele de ISIS, precum și cu efortul de a dezvolta o forță militară anti-ISIS în Siria.

Acea misiune de instruire și echipare a condus la o audiere explozivă a Congresului, în care Austin a fost criticat de membrii Congresului după ce a recunoscut că efortul, în desfășurare timp de cinci luni, a produs doar anihilarea a „patru sau cinci” luptători.”

Sursa este aici.

~