✍ SIBIUL DE AZI, ÎN AȘTEPTAREA CRĂCIUNULUI

SIBIU

Fotografie marca Gino Pop.

Sursa: conaționala Corina Dumitrescu.

Nota bene:

? “Stăpânul inelelor”, cel care mânuie, ca la teatrul de păpuși, coagularea numită AUR ( pentru unii…) a făcut prima mișcare eronată.
A aruncat pe piață, prin gura unui habarnist, ideea de recurgere la antrenarea de tip militar a cetățenilor, pentru o ipotetică situație de criză.
Ideea este mai veche. Unii generali în rezervă vroiau, cu ani în urmă, o Gardă Națională. Nu s-a dorit atunci, la un anumit palat.
Apoi s-a aruncat pe piață, după model american, metoda antrenamentelor periodice – în SUA, în principiu, trei zile pe lună, în România, de facto, câteva tabere private de antrenament cu arme pentru copii, dotate cu vopsea.
În Israel – știu ce scriu, pentru că am fost acolo, în armata israeliană = IDF = Tzahal, armata este obligatorie, pentru toți tinerii și junele care au împlinit vârsta încorporării, indiferent de țara unde trăiesc, pe mapamond.

? La Sibiu a fost și este garnizoana instruirii viitorilor ofițeri și subofițeri pentru Forțele Terestre Române.
Cei antrenați până în 1989 chiar au dus greul conducerii organismului militar românesc în primele două decenii ale ultimilor 30 de ani.
Datorită dragostei lor de patrie, determinării pe care au avut-o, pentru ca să își apere țara, în Decembrie 1989, la frontierele de vest și est ale țării, dar și în dramatica lună martie 1990, cu evenimentele triste de la Târgu Mureș, țara a rămas întreagă.

? Pentru cei care știu istoria reală a organismului militar românesc, din 1989, până azi, nu este o noutate că momente nedorite au fost generate de infiltrările în armată ale ofițerilor acoperiți din serviciul rival de informații celui militar.

?

Modul infantil în care unii au pus acum botul la ceea ce visează ei aiurea că le-ar putea oferi, în viitor, coagularea histrionică numită AUR, este un indiciu că, în anul 2021, cea mai mică grijă a românilor va fi pericolul numit coronavirus.

~