Lloyd Austin dixit

🤜
PEARL HARBOR, Hawaii (AP) – În primul său discurs major ca șef al Pentagonului, Lloyd Austin a cerut vineri să se dezvolte o „nouă viziune” pentru apărarea americană, în fața amenințărilor emergente cibernetice și spațiale și a perspectivei de a lupta în războaie mai mari.

Reflectând promisiunea președintelui Joe Biden de a pune diplomația pe primul loc în abordarea problemelor de politică externă, Austin a spus că armata ar trebui să ofere o pârghie pe care diplomații o pot folosi pentru a preveni conflictele.

Comentariile sale au sugerat un contrast cu ceea ce criticii numesc militarizarea politicii externe a SUA în ultimele decenii.

“Armata SUA nu este menită să se despartă de, ci să consolideze diplomația SUA și să promoveze o politică externă care folosește toate instrumentele noastre de putere națională “, a spus Austin.

El a ales să-și expună ideile la Pearl Harbor, în centrul puterii militare americane din regiunea indo-Pacificică, reflectând îngrijorările SUA că modernizarea rapidă a Chinei și asertivitatea sa crescândă o fac un adversar puternic.

În special, Austin în discursul lui nu a menționat în mod explicit China sau Coreea de Nord.

CITIȚI MAI MULT AICI.

~