Președintele SUA s-a întâlnit cu omologul român

🍀 CNN:

Președintele SUA, Joe Biden, a făcut declarații cu ușile închise la summitul NATO de la Bruxelles și s-a întâlnit ulterior cu liderii din Polonia, România și statele baltice, potrivit unui înalt oficial al administrației.

Discuțiile s-au concentrat în principal pe Rusia, a declarat oficialul, înaintea summitului lui Biden, cu Vladimir Putin, miercuri.

Biden a comunicat liderilor baltici că SUA vor o „relație stabilă și constructivă cu Rusia, dar vor răspunde și în fața activităților nocive ale Rusiei”, a spus oficialul.

China a apărut, de asemenea, în conversații, a spus oficialul, adăugând că au discutat și despre Belarus și, în special, despre „pirateria aeriană”, având în vedere recenta deviere forțată a unui zbor Ryanair cu destinația Vilnius.

Teme similare au apărut în întâlnirea sa cu liderii polonezi și români.

El a discutat despre intențiile sale pentru summitul cu Putin și a oferit un angajament de „a se ridica în fața amenințării reprezentate de Rusia”.

Biden a vorbit mai în profunzime cu președintele polonez Andrzej Duda pentru a aprofunda cooperarea în materie de securitate.”

~