­čĄť­čĄŤBOMBARDAMENTE ALE FOR╚ÜELOR AERIENE ALE SUA, ├ÄN AFGANISTAN

ÔťŹ´ŞĆ Pe 09.07.2021, la ora 18:03 scriam ├«n Newsweek Rom├ónia:

“├«ntr-o deloc ipotetic─â situa╚Ťie de criz─â, ├«n urma unei solicit─âri oficiale, a guvernului de la Kabul, de pe navele americane aflate ├«n Marea Arabiei – ├«n momentul de fa╚Ť─â dou─â portavioane, cu grupurile lor navale de lupt─â – ar putea fi executate lovituri chirurgicale, cu rachete, ├«mpotriva unor concentr─âri de for╚Ťe talibane angajate ├«ntr-o viitoare opera╚Ťiune de cucerire a capitalei afgane. ” Link aici.

­čĹë ╚śi iat─â c─â acum, Pentagonul precizeaz─â: “Armata SUA a lansat s─âpt─âm├óna aceasta c├óteva atacuri aeriene ├«n sprijinul for╚Ťelor guvernamentale afgane care lupt─â ├«mpotriva insurgen╚Ťilor talibani, inclusiv ├«n provincia Kandahar, important─â din punct de vedere strategic, au declarat joi oficialii.

Loviturile demonstreaz─â inten╚Ťiile SUA de a sprijini ├«n continuare for╚Ťele afgane cu avioane de lupt─â bazate ├«n afara ╚Ť─ârii, cel pu╚Ťin p├ón─â la ├«ncheierea programat─â a retragerii militare americane pe 31 august. Administra╚Ťia Biden nu a spus dac─â va continua acest sprijin dup─â retragerea complet─â.

SUA are o varietate de avioane de lupt─â la baze din Orientul Mijlociu ├«n raza de ac╚Ťiune a Afganistanului, inclusiv avioane de r─âzboi la bordul unui portavion din regiune ╚Öi avioane de lupt─â ╚Öi bombardiere din zona Golfului Persic.” Link aici.

~