🤜🤛BOMBARDAMENTE ALE FORȚELOR AERIENE ALE SUA, ÎN AFGANISTAN

✍️ Pe 09.07.2021, la ora 18:03 scriam în Newsweek România:

“într-o deloc ipotetică situație de criză, în urma unei solicitări oficiale, a guvernului de la Kabul, de pe navele americane aflate în Marea Arabiei – în momentul de față două portavioane, cu grupurile lor navale de luptă – ar putea fi executate lovituri chirurgicale, cu rachete, împotriva unor concentrări de forțe talibane angajate într-o viitoare operațiune de cucerire a capitalei afgane. ” Link aici.

👉 Și iată că acum, Pentagonul precizează: “Armata SUA a lansat săptămâna aceasta câteva atacuri aeriene în sprijinul forțelor guvernamentale afgane care luptă împotriva insurgenților talibani, inclusiv în provincia Kandahar, importantă din punct de vedere strategic, au declarat joi oficialii.

Loviturile demonstrează intențiile SUA de a sprijini în continuare forțele afgane cu avioane de luptă bazate în afara țării, cel puțin până la încheierea programată a retragerii militare americane pe 31 august. Administrația Biden nu a spus dacă va continua acest sprijin după retragerea completă.

SUA are o varietate de avioane de luptă la baze din Orientul Mijlociu în raza de acțiune a Afganistanului, inclusiv avioane de război la bordul unui portavion din regiune și avioane de luptă și bombardiere din zona Golfului Persic.” Link aici.

~