O nouă ordine regională

👀
“Secretarul apărării al SUA a cerut aliaților din zona Indo-Pacific
ca să forțeze o nouă ordine regională,
pe timpul primei sale vizite în zonă, de la preluarea postului său, sub administrația Biden.

Lloyd Austin vorbea marți la Singapore la cea de-a 40-a conferință Fullerton, organizată de Institutul Internațional de Studii Strategice, când și-a prezentat viziunea despre „descurajarea integrată”.

Acest efort, a spus el, implică colaborarea cu partenerii pentru a descuraja constrângerea și agresiunea în întregul spectru al conflictului, inclusiv în așa-numita zonă gri, care cade sub pragul unui război complet.

SUA ar trebui să folosească „orice instrument militar și non-militar din cutia noastră de instrumente, în strânsă legătură cu aliații și partenerii noștri.

Descurajarea integrată este despre utilizarea capabilităților existente și construirea altora noi și implementarea acestora în moduri noi și în rețea “, a adăugat el, “toate adaptate peisajului de securitate al unei regiuni și în parteneriat în creștere cu prietenii noștri. ”

„Ne propunem să ne coordonăm mai bine, să ne conectăm mai bine și să inovăm mai repede. Și lucrăm pentru a ne asigura că aliații și partenerii noștri au capacitățile și informațiile de care au nevoie ”, a remarcat el.

Șeful Pentagonului a citat eforturile americane de a îmbunătăți interoperabilitatea cu aliații regionali, subliniind un exercițiu recent la scară largă în Japonia, care a culminat cu prima lansare a unui sistem de rachete de artilerie cu mobilitate ridicată pe solul japonez.”

Link aici.

~