Gât golaș de Transilvania

✍️ Un “gât golaș de Transilvania”, probabil amețit de apa tare de peste munți scria ieri rânduri de o superioritate ridicolă despre cei care se pronunță în spațiul public cu privire la tragedia Afganistanului și ca să fie mai berbant ca alții făcea o trimitere de doi bani la situația României din 1940, semn că din bocancii ultimelor trei decenii unii văd lumea de azi doar prin prisma drobului de sare mioritic.

👉Cocoșelul menționat – cocoș era dacă avea o logică și argumente pe măsura ironiei intenționate – se credea probabil la o oră de informare politică, în fața unor internauți echipați în uniformele armatei care a evoluat rapid, după 1989.

👉Uita sau habar nu avea că în viață este bine să nu te pronunți acolo unde nu ai experiența reală și instrumentele adecvate de analizare a unei situații de criză.

👉Fluxul de comentarii, date de ultimă oră și imagini despre Afganistan ține de exercițiul de comunicare modernă util celor care vor să înțeleagă nu numai lumea în care trăim, ci mai ales societatea spre care ne îndreptăm.

👉Frustrați sunt peste tot, dar semenii înțelepți întâi cugetă și apoi exprimă un punct de vedere, care poate fi de interes public.

👉Altfel fac dovada unei suficiențe intelectuale, rod al încremenirii într-o proiecție a veacului trecut.

~