Remember dr. Ioana Nana Mărgărit

Plouă cu lacrimi în sufletele celor care o vor conduce mâine, în București, pe ultimul drum, pe dr. Ioana Nana Mărgărit, aceea care și-a umplut căsnicia, timp de cinci decenii, ca soție a inimosului general Mihaiu Mărgărit, cu gesturi ce țin de generozitatea acelora obișnuiți să ofere căldură sufletească, sprijin la greu, un sfat la o cumpănă a vieții, o încurajare fraternă, la o clipă de mare încercare, o bătaie pe umăr, înaintea unei reușite meritate.

I.N.M.

Ca soție de diplomat militar a generat admirație, prețuire și recunoștință printre cei alături de care a trăit în două capitale europene marcate de o istorie tumultuoasă și de un dinamism postbelic deosebit.

A înțeles micimile unora, a admirat înțelepciunea altora, și-a întărit soțul, fata și nepotul atunci când o simplă privire a sa, profundă, le genera aura specifică ființelor ce au succes prin propria muncă.

A fost răpită de soartă, dintre cei dragi, ca urmare a perpetuării unor neglijențe crase, în combaterea pandemiei actuale, deși toată viața, ca doctor, a pus mai presus de orice mai binele pacienților săi.

La plecarea sa dintre noi, gândul ultim este acela al neuitării unui om pentru care Caracterul, Demnitatea, Dragostea de Țară nu au fost, nicio clipă, vreo vorbă în vânt.

Dr. Ioana Nana Mărgărit a lăsat un loc gol în inimile celor care i-au prețuit luminile.

Locul unei ființe cu sclipiri de diamant, în împlinirile sale din viața trăită cu harul bucuriei de a face mai binele semenilor săi.

Să ajungă la loc de verdeață și de lumină, așa cum se cuvine.

74 de români
au exprimat mesaje de condoleanțe
pentru familia celei plecate dintre noi,
dintre care unii compatrioți au avut și gânduri aparte:

111
222
333
444
666
6666
3-3-3

~