🎅 RUSIA A RETRAS O DIVIZIE DIN CONCENTRAREA DE TRUPE CE AMENINȚĂ UCRAINA

THE TELEGRAPH: << Rusia a anunțat sâmbătă că retrage aproximativ 10.000 de soldați de lângă granița cu Ucraina, într-o detensionare majoră neașteptată, în timp ce se pregătește pentru discuții cu privire la concesiunile NATO și a Statelor Unite.

Trupele din Districtul Militar de Sud se vor întoarce la bazele permanente după luni de exerciții în apropierea Ucrainei, pentru că și-au îndeplinit sarcinile, potrivit Ministerului rus al Apărării.

“S-a încheiat o etapă de coordonare de luptă a diviziilor, a echipajelor de luptă, a echipelor la unităţi motorizate… Peste 10.000 de militari… vor defila spre dislocarea lor permanentă de pe teritoriul zonei de antrenament a combinatelor de arme”, a precizat agenția de presă Interfax citând Ministerul rus al Apărării.

Exercițiile au avut loc în mai multe regiuni din apropierea Ucrainei, inclusiv în Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, precum și în regiunile din sudul Rusiei, Rostov și Kuban.

Rusia a adunat trupe și echipamente în apropierea graniței cu Ucraina din octombrie, stârnind temeri de o invazie iminentă. Analiștii militari au spus că acumularea a fost în contradicție cu exercițiile militare obișnuite.
Kremlinul a negat orice plan de a trimite trupe în Ucraina, argumentând că trupele ruse sunt libere să facă ceea ce doresc pe teritoriul Rusiei.

Cu toate acestea, Moscova a insistat pentru garanții obligatorii din punct de vedere juridic din partea Occidentului, conform cărora NATO va interzice Ucrainei sau oricărei alte țări din Europa de Est să se alăture alianței și să nu desfășoare arme sau trupe în apropierea graniței cu Rusia.

Anunțul surpriză de sâmbătă a venit în urma faptului că Vladimir Putin a spus că așteaptă cu nerăbdare discuțiile cu oficialii americani cu privire la un proiect de acord de securitate, despre care subliniază că el crede că include ce ar trebui să facă NATO pentru a proteja mai bine Rusia. >>

Savuroasă afirmație: NATO SĂ PROTEJEZE MAI BINE RUSIA…

~