🎅 MAIA SANDU SE ALINTĂ…

G4Media.ro:
“Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „În Profunzime”, difuzată de Pro TV Chișinău, că există mulți cetățeni moldoveni care ar vota „da” la un referendum pentru unirea României cu Republica Moldova, dar că totuși există și foarte mulți speriați de o astfel de perspectivă.

„Știm că există un număr mare de oameni și, probabil, în creștere care sprijină ideea Unirii. În același timp există o altă parte din societate care este speriată de ideea Unirii, ori, un asemenea proiect major se poate face doar cu susținere majoritară, suficientă în societate. O să urmărim sondajele, o să vedem cum se întâmplă lucrurile”, a declarat Maia Sandu.

Cele mai recente sondaje arată că numărul celor care își doresc unirea cu România este cuprins undeva între 30-40%.

De altfel, conform cifrelor oficiale, circa 1,05 de milioane de cetățeni moldoveni au și cetățenia română, dintre care circa 750.000 sunt adulți, iar restul minori.

Republica Moldova numără, potrivit statisticilor de la Chișinău, circa 2,7 milioane de locuitori, fără regiunea transnistreană, altfel aproape 40% din cetățenii Republicii Moldova sunt și ai României.

„Un asemenea proiect [unirea- n.red.] trebuie să fie susținut de o majoritate covârșitoare a cetățenilor”, a adăugat Maia Sandu.”

NOTA BENE: Monitorii de presă ai lui Maia Sandu, care urmăresc acest areal electronic ar trebui să știe un lucru, de interes general. Când va veni reunificarea, România reîntregită va avea Constituția țării condusă azi de la București și pe întreg teritoriul se vor aplica, de către instituțiile statului român, legile patriei noastre. In integrum. Armata României va integra pe cei mai buni profesioniști militari, din Armata Națională a Republicii Moldova și va prelua paza și apărarea pe Nistru.

~