Mai rar cineva…

Cristian Pîrvulescu este un politolog și un comentator al vieții sociale și politice românești.
Ieri a exprimat un punct de vedere privind perspectiva adversității dintre Ucraina și Rusia.
În acest context a susținut că trupele ruse vor ataca Ucraina, ceea ce este sinonim cu o bilă albă.

Asta în condițiile când Dan Dungaciu susține contrariul, că Putin nu va ordona agresiunea, chit că din 2014 schimburile de focuri continuă în Donbas, deci, de facto, războiul ruso-ucrainean continuă.

Pot pentru ca să zic…că m-a surprins siguranța cu care Cristian Pîrvulescu a prezis o coordonare a trupelor ruse agresoare cu cele existente în Transnistria, care ar participa și acestea, la atacarea Ucrainei.

Ce să facă cei aproximativ 2000 de “pacificatori” ruși, de prin preajma Tiraspolului, la ofensiva contra trupelor Kievului?…

Ca număr, dotare și poziționare sunt cei mai expuși defensivei ucrainene, în ipoteza unei noi agresiuni militare rusești contra statului ucrainean.

Dar sigur, mon cher, libertatea de expresie este asigurată în România și deși nu au studii militare, unii universitari emit propoziții aiuritoare, precum Coana Chirița Bârzoi ot Bârzoienî.

Este drept că pentru asta nu indică la subsol sursele citabile, nici la finalul pledoariilor cărțile citite, doar tezele lor de doctorat sunt pe alte teme, din domenii deloc militare.

Dar asta nu contează, nu este așa?

Însă cum gugumani, adică gogomani sunt mulți, extrapolările dau bine pe micul ecran…la propria imagine.

Doar aici nu există un Consiliu Național de Verificare a Ipotezelor Civile în domeniul militar, pentru că la moda anului 2022 nu plagiatele fabricate politic contează, ci fabulațiile universitare, carevasăzică…

„Ei, profesore, pardon bobocule, apoi cum le știi dumneata toate, mai rar cineva!”…

5

~