Președintele SUA a revenit în Europa

✍️

Într-o intervenție telefonică solicitată de Antena 3
am semnalat celor interesați de subiect că Mykhailo Podolyak, consilier al președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky,
a declarat că 48 de rachete de croazieră au fost lansate în total asupra Ucrainei, cu o seară în urmă.

“Exclusiv asupra țintelor civile… Rusia încă încearcă să intimideze Ucraina, să provoace panică și să îi facă pe oameni să se teamă de monștrii Z… Ucraina știe totul și este pregătită pentru orice. Și va pedepsi pentru tot răul…” a postat oficialul amintit, pe Twitter, sâmbătă.

Jurnalista Olga Tokariuk a mai postat sâmbătă pe Twitter
precizarea că „un număr record de rachete au fost lansate de Rusia asupra Ucrainei, în această (ieri) noapte și dimineață: peste 60, conform ultimelor cifre”.
“Multe au fost lansate de pe teritoriul Belarusului. Au vizat regiunile Kiev, Lviv, Jytomyr, Cernihiv, Hmelnytskyi, Dnipro, Mykolayiv, Harkov”, a adăugat ea.

Bombardamentele trebuie percepute ca o reacție, deloc subtilă, la faptul că președintele Joe Biden a aterizat sâmbătă în Germania, unde va participa la summitul G-7, cu liderii aliaților cheie ai SUA, pentru a discuta despre frontul lor unit împotriva Rusiei și slăbiciunea tulburătoare a economiei mondiale.

Biden a zburat de la Washington la Munchen, apoi s-a urcat în elicopterul Marine One, pentru zborul scurt, către locația de vârf, Schloss Elmau.

Primele sale discuții în timpul șederii sale de trei zile vor avea loc duminică, cu cancelarul Olaf Scholz al Germaniei.

Liderii celor șapte democrații bogate, SUA, Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia și Japonia, se vor întâlni într-un castel luxos din Alpii Germaniei.

Apoi toți se vor îndrepta spre Madrid, pentru un summit NATO.

1

~