La ROMÂNIA TV

✍️ Răspunzând invitației pasionatului jurnalist Dragoș Bistriceanu, unul dintre oamenii de presă realiști de la postul ROMÂNIA TV am explicat că dincolo de agitarea opiniei publice – din Ucraina, a celei din Rusia și a celei internaționale -, cu pericolul unei catastrofe nucleare la Centrala Zaporije, realitatea câmpului de luptă este alta.

8

Rușii apără obiectivul strategic respectiv cu un batalion de pază, cu un efectiv estimat la 500 de militari, în timp ce ucrainenii, care au pierdut încă din martie controlul asupra zonei, ar dori să inițieze o ofensivă locală, limitată, pentru recucerirea întregului areal.

Chiar dacă în următoarele 24 de ore vor continua schimburile de focuri, combatanții vor evita, pe baza ordinelor primite de la superiorii lor, ca să lovească sau să distrugă vreunul din cele șase reactoare nucleare.

Asta pentru că atât în armata rusă, cât și în armata ucraineană se cunosc posibilele efecte devastatoare, pe teritoriul Ucrainei, Rusiei și acela al unor state învecinate.

Este multă propagandă de război și continuă un adevărat război informațional dus de Moscova și de Kiev în egală măsură, iar europenii care nu au o viziune complexă, cu date comparative, din surse distincte, pot fi păcăliți de informarea unilaterală – evident tendențioasă.

~