Baletul de la Levada, permutări de trupe ruse și garanțiile de securitate ale Kievului și Moscovei

O simplă recapitulare este suficientă:

I. Federația Rusă și-a îndeplinit parțial scopul, de a smulge manu militari o parte din teritoriul ucrainean și cel mai probabil nu se va mulțumi doar cu atât.

II. Ucraina și-a îndeplinit tot parțial obiectivul de a elibera tot arealul ocupat de militarii ruși invadatori, sub controlul cărora a mai rămas circa 15%, din suprafața entității statale ucrainene.

III. În timp ce, mai nou, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitryi Peskov a afirmat că Volodîmîr Zelenski, este recunoscut de Moscova ca președinte al Ucrainei, șeful statului ucrainean nu a abrogat decizia de a nu se purta negocieri cu Rusia condusă de Putin.

IV. Cele patru luni necesare unei instruiri credibile, a celor circa 300.000 de mobilizați ruși se termină la începutul primăverii viitoare, când peste 200.000 dintre ei vor fi trimiși în Ucraina, alături de cei peste 85.000 dislocați deja acolo.

V. Tot atunci vor reveni în armata ucraineană, 10.000 de tineri instruiți în Marea Britanie, 2.000 în Franța, 5.000 în Germania,10.000 în Polonia și-n alte state ale NATO. Diferența calitativă a instruirii se va vedea pe câmpul de luptă.

VI. În condițiile în care Kremlinul a ignorat practic recentele propuneri occidentale, care vizau încetarea focului, declararea unui armistițiu, garantarea rămânerii la putere a lui Putin și după încheierea războiului cu Ucraina, Casa Albă nu are niciun motiv să încurajeze un dialog, la nivel înalt, cu partea rusă, chiar dacă, în mod evident, schimburile de opinii continuă pe linia serviciilor de informații, ca pe timpul crizei rachetelor din Cuba.

VII. Pe timpul iernii este puțin probabil ca militarii ucraineni să înainteze semnificativ pe Frontul de Est, după cum repetarea obsesivă a ipotezei recurgerii la arma nucleară tactică, de către Rusia, duce în derizoriu pe susținătorii acestei teorii, oricine ar fi aceștia.

CITIȚI AICI ARTICOLUL INTEGRAL.

~