Pur ipotetic

6

Se cuvine să mulțumesc, tot ca jurnalist,
dar ca de la un senior la un june cu un viitor promițător, conaționalului Dragoș Bistriceanu, de la România TV, cu care am avut un dialog telefonic aparte, un context în care am răspuns întrebărilor firești ale ziaristului Zara Ovidiu și am fost, în premieră, pe aceeași lungime de unde subliminale, cu impetuosul ex-parlamentar Gelu Vișan.
Într-o asemenea formulă am semnalat că NATO
face demersuri firești de securizare a frontierei răsăritene a Alianței – așa explicându-se exercițiul complex din România – și că Armata României rămâne sub comanda șefului Statului Major al Apărării României, care ține cont de recomandările Comandamentului Suprem al Forțelor Aliate de la Mons.
Am afirmat că, deși nu se pune problema, decât pur ipotetic,
o reacție la eventuala folosire de trupele ruse dislocate în Ucraina a armei chimice, contra trupelor ucrainene,
nu va genera intervenția militară a NATO,
pe teritoriul statului ucrainean, deoarece este o alianță defensivă, dar, așa cum a afirmat public generalul Wesley Kanne Clark, ex-Comandant Suprem Aliat în Europa al NATO, din 1997 până în 2000, Statele Unite ale Americii și alte câteva state aliate, într-o posibilă nouă Coaliție a Voinței, ar bombarda masiv pozițiile trupelor ruse, până la granița ucraineano-rusă.
Pe harta de mai jos am indicat cele două locații de unde ar decola avioanele americane de bombardament,
prima fiind în Marea Ionică, unde sunt trei portavioane aliate, unul fiind american – și unde 🇫🇷 avioane de luptă franceze Rafale decolează și aterizează pe puntea de zbor a portavionului 🇺🇸 USS George H.W. Bush -, a doua zonă de plecare la atac aerian fiind Germania.

~