Evening Standard / Vladimir Putin va trimite tancuri de luptă principale grele T-14 Armata, în Ucraina, spun șefii apărării din Marea Britanie

Vladimir Putin are în vedere desfășurarea în Ucraina, a tancurilor de luptă principale grele T-14 Armata, au declarat joi șefii britanici ai apărării.

4

Dar ei au susținut că va fi un număr mic și „în primul rând în scopuri propagandistice”, deoarece se crede că Moscova are doar „zeci” (de exemplare).

Ei au mai susținut că comandanții ruși „puțin probabil să aibă încredere în vehicul, în luptă”, având în vedere problemele în dezvoltarea acestuia.

În cea mai recentă actualizare a informațiilor, Ministerul Apărării din Londra a declarat:
„Rusia se gândește probabil să desfășoare un număr mic, din noile sale tancuri de luptă principale T-14 Armata în Ucraina.”

„La sfârșitul lui decembrie 2022, imaginile au arătat T-14 într-o zonă de antrenament din sudul Rusiei: site-ul a fost asociat cu activitatea de pre-desfășurare pentru operațiunea din Ucraina.

Aceasta a urmat după ce instituțiile de presă pro-guvernamentale din Rusia susțineau că T-14 era pregătit pentru desfășurare. Cu toate acestea, nu este clar dacă Rusia a mutat încă tipul acesta de tanc în Ucraina.

Briefing-ul a adăugat:
Orice desfășurare de T-14 este probabil să fie o decizie cu risc ridicat pentru Rusia. Unsprezece ani de dezvoltare, programul a fost plin de întârzieri, reducerea dimensiunii planificate a flotei și rapoarte de probleme de producție.

O provocare suplimentară pentru Rusia este ajustarea lanțului său logistic, pentru a face față T-14, deoarece este mai mare și mai greu decât alte tancuri rusești.

Dacă Rusia va desfășura T-14, probabil că va fi în principal în scopuri propagandistice. Producția este probabil doar în zeci de exemplare, în timp ce comandanții este puțin probabil să aibă încredere în vehicul în luptă.

Marea Britanie, SUA, Ucraina și aliații săi
duc un război informațional împotriva regimului lui Putin, așa că briefingurile lor trebuie tratate cu prudență, cu toate acestea, sunt mult mai credibile decât propaganda emisă de Kremlin.

Cel mai recent raport al Ministerului Administrației ar fi fost lansat pentru a pregăti terenul, pentru ca Marea Britanie să trimită tancuri Challenger II în Ucraina.

Polonia este pregătită să furnizeze tancuri Leopard construite în Germania.

Cu toate acestea, se pare că Berlinul refuză să dea voie ca aceste tancuri să fie trimise în Ucraina sau pentru ca Germania să aprovizioneze cu Leopard, până când SUA vor fi de acord să furnizeze Kievului tancuri M1 Abrams.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, trebuia să-l preseze joi pe noul ministru german al Apărării, Boris Pistorius, să permită transferul tancurilor de fabricație germană în Ucraina, au declarat oficialii americani, deoarece cele două țări rămân în conflict în această problemă.

Germania va permite ca tancuri de fabricație germană să fie trimise în Ucraina pentru a ajuta la apărarea împotriva Rusiei, dacă Statele Unite sunt de acord să-și trimită propriile tancuri, potrivit unei surse guvernamentale germane.

Dar oficialii americani
insistă public și privat, că Washingtonul nu are deocamdată intenția de a trimite tancuri fabricate de SUA în Ucraina, argumentând că ar fi prea dificil de întreținut pentru Kiev și ar necesita un efort logistic uriaș, pentru a rula pur și simplu.

„Secretarul (al apărării) îi va presa pe germani în privința asta”, a spus un înalt oficial american al apărării.

Oficialul american a spus că aprovizionarea Ucrainei cu tancuri Leopard de fabricație germană are cel mai mult sens, deoarece un număr de țări le aveau deja și sunt dispuse să le transfere rapid.

Statele Unite au angajat aproximativ 24 de miliarde de dolari (19,5 lire sterline) pentru a ajuta Ucraina să se apere de forțele ruse.

Un al doilea oficial american a declarat că administrația președintelui Joe Biden urmează să aprobe un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, în valoare de peste 2 miliarde de dolari (1,6) miliarde de lire sterline.

Pachetul, care ar putea fi anunțat încă de vineri, în timpul unei întâlniri a liderilor apărării, la o bază aeriană din Germania, ar include probabil vehicule blindate Stryker pentru Kiev, dar nu tancuri M1 Abrams.

Statele Unite
urmăresc să întrerupă dinamica războiului măcinat și a frontului aproape înghețat din Ucraina cu capacități militare recent anunțate, care speră că vor da un nou impuls luptei Kievului împotriva forțelor ruse, a declarat miercuri un înalt oficial al Pentagonului.

Dar Colin Kahl, principalul consilier politic al Pentagonului, a spus că Pentagonul încă nu este pregătit să răspundă cererilor Kievului, pentru tancurile de luptă principale M1 Abrams.

Unii oficiali est-europeni au cerut public Germaniei să permită transferul tancurilor Leopard în Ucraina.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a cerut luni Germaniei să trimită Ucrainei armamentul de care are nevoie pentru a duce lupta contra soldaților ruși invadatori, împletind un discurs de la Berlin, cu critici implicite la adresa guvernului lui Olaf Scholz.

Marea Britanie a declarat că va trimite 14 tancuri Challenger 2, principalele sale tancuri de luptă, împreună cu un sprijin suplimentar de artilerie în Ucraina, un pas pe care oficialii speră că va deschide ușa Germaniei, ca să facă mișcări similare.

Unii oficiali americani rămân cu speranța că vor putea convinge Germania să permită transferul tancurilor terțe în Ucraina.

„Suntem foarte optimiști că vom face progrese, cu privire la această cerință, până la sfârșitul săptămânii”, a spus un al doilea oficial american.

~