Drama din 1940 nu se va mai repeta

LA POSTUL PUBLIC DE RADIO DIN BULGARIA
România pregătește un proiect de lege
pentru intervenția militară în afara granițelor sale
în cazul unei amenințări la adresa cetățenilor români
publicat la 24.04.09 ora 11:53 Autor: Lachezar Valev – trimis special al BNR la Bucuresti
Ministerul Apărării al României pregătește un proiect de lege care permite intervenția militară în afara granițelor sale, în prezența unei amenințări la adresa cetățenilor români. Modificările legislative urmează să fie discutate încă de parlament.
Ideea principală, potrivit diverșilor analiști și observatori, este ca în scenariul unei ofensive rusești în Moldova vecină cu România și o cerere de ajutor de la Chișinău, armata română să întreprindă o intervenție militară în conflict.
Mihai Isac: Vor să transforme Moldova într-o Transnistria mai mare
Transnistria a cerut Rusiei ajutor împotriva presiunii moldovenești
Într-un asemenea scenariu,
Bucureștiul va interveni probabil în Moldova, a comentat la BNR colonelul Ion Petrescu din rezerva armatei române.
„Dacă guvernanții de la Chișinău vor cere României să ajute la apărare, atunci cred că Bucureștiul va interveni.
Acest lucru a fost confirmat și de președintele Klaus Iohannis, care a spus recent că România va ajuta Moldova să nu fie singură împotriva venirii pericolului din est. este o decizie foarte dificilă, dar este o chestiune de onoare și demnitate națională pentru România. Este important ca Federația Rusă să înțeleagă că NATO și UE nu vor lăsa Moldova să lupte singură cu trupele lui Putin.
Maia Sandu conduce Moldova, dar în cele din urmă este o decizie a poporului țării. Moldovenii au un cuvânt de spus în alegerea drumului – dacă să facă parte din Europa de Vest sau să fie sub umbrela Moscovei”, a spus col. Ion Petrescu. BNR.
Întregul interviu al trimisului special al BNR la București, Lachezar Valev, poate fi ascultat în emisiunea „Mai multe” din programul „Orizont”, care începe la ora 16.00.
Georgi Nikolov
ORIGINALUL ESTE ACCESIBIL AICI.

~