SUA🇺🇸 vor oferi Ucrainei🇺🇦 noi rachete Patriot ca parte a pachetului de ajutor de 6 miliarde de dolari

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a anunțat vineri că Statele Unite vor furniza Ucrainei muniții cheie, de apărare aeriană și proiectile de artilerie, ca parte a unui pachet de ajutor militar de 6 miliarde de dolari, care este cel mai mare de până acum pentru Kiev.
Pachetul este al doilea în această săptămână,
după altul, evaluat la 1 miliard de dolari,

care a fost anunțat imediat după ce președintele american Joe Biden a semnat un proiect de lege mult întârziat pentru a oferi noi finanțări Ucrainei, în timp ce se luptă să împiedice avansurile Rusiei.
„Acesta este cel mai mare pachet de asistență de securitate pe care l-am angajat până în prezent”, a declarat Austin jurnaliştilor după încheierea unei întâlniri virtuale a zeci de susţinători internaţionali ai Kievului.

“Au nevoie de interceptoare de apărare aeriană, au nevoie de sisteme de artilerie și muniție. Au nevoie de… vehicule blindate, au nevoie de întreținere. Deci toate aceste lucruri sunt incluse” în pachet”, a spus el.

În ultimele luni, Ucraina a pledat pentru mai multe apărări antiaeriene din partea aliaților săi occidentali, în timp ce se luptă să evite un val de atacuri mortale asupra infrastructurii civile, iar noul pachet include interceptori atât pentru sistemele de apărare aeriană Patriot, cât și pentru NASAMS.

Dar, spre deosebire de pachetul de 1 miliard de dolari anunțat miercuri, care conținea articole care vor fi extrase din stocurile americane, cea mai recentă asistență va fi procurată de la industria de apărare, ceea ce înseamnă că
va dura mai mult să ajungă pe câmpul de luptă.

Vorbind la deschiderea întâlnirii virtuale, președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a declarat că întârzierea SUA în aprobarea noii asistențe a fost costisitoare pentru Kiev.
„În timp ce așteptam o decizie privind sprijinul american, armata rusă a reușit să preia inițiativa pe câmpul de luptă”, a spus Zelensky.

„Reluați inițiativa”

„ÎnSă acum putem nu numai să stabilizăm frontul,
ci și să mergem înainte, realizându-ne obiectivele ucrainene în război”,
a spus el, menționând în același timp că „apărătorii ucraineni au nevoie de sprijinul dumneavoastră suficient și în timp util”.
Un înalt oficial american al apărării a declarat săptămâna aceasta că „forțele ucrainene își raționalizează muniția de ceva timp, raționalându-și capacitățile”.

Ajutorul din partea Statelor Unite și a altor țări „va permite ucrainenilor să înceapă să reia inițiativa”, dar „acesta nu va fi un proces rapid”, a spus oficialul, sub rezerva anonimatului.
“Ucrainenii vor trebui să reconstruiască destul de mult pentru a prelua toate aceste noi provizii… și să se asigure că își pot apăra pozițiile.

Așa că nu aș prevedea nicio ofensivă de amploare pe termen scurt”, oficialul a adăugat.

Statele Unite au fost un susținător militar cheie al Ucrainei, angajând zeci de miliarde de dolari în asistență de securitate de când Rusia și-a lansat invazia la scară largă în februarie 2022.

Dar înainte de această săptămână, Washingtonul a anunțat un nou ajutor pentru Ucraina doar cu altă ocazie în acest an, un pachet de 300 de milioane de dolari în martie care a fost posibil doar prin utilizarea banilor pe care Pentagonul i-a economisit la alte achiziții.

Un Congres care nu a aprobat finanțarea pe scară largă pentru Kiev de aproape un an și jumătate, dar în cele din urmă a luat măsuri începând de săptămâna trecută, după luni de dezbateri acerbe între parlamentari cu privire la modul sau chiar dacă să ajute Ucraina să se apere.

Camera Reprezentanților SUA a aprobat, pe 20 aprilie, o legislație care autorizează o finanțare de 95 de miliarde de dolari, inclusiv 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, în timp ce Senatul a adoptat măsura marți, iar Biden a semnat-o a doua zi.

ORIGINALUL ESTE AICI.

~