Ar fi fost așteptată cu cămașa de forță, la spitalul de resort…

LECȚII DE ÎNVĂȚAT:

1. Schimbul anterior de replici, deloc diplomatice, din Biroul Oval, dintre Trump și Vance, pe de o parte și președintele ucrainean, pe de altă parte, nu a generat o deraiere oratorică în discursul prezidențial despre starea națiunii americane.

2. Atitudinea fermă, consecventă a statelor europene de a sprijini în continuare rezistența Ucrainei în fața invaziei Rusiei, precum și anunțul public al Ursulei von Der Layen, privind alocarea a 800 de miliarde de euro pentru programul de REÎNARMARE A EUROPEI se pare că a potolit apetitul pentru ieșirea din NATO a administrației Trump.Dacă nu ar mai aloca bani, defensivei naționale, din perspectiva obligațiilor asumate până acum în cadrul NATO, statele europene democrate ar avea fondurile utile organizării și dotării corespunzătoare a unităților proprii destinate unui Corp European de Reacție Rapidă, capabil să stopeze o forță militară expediționară răsăriteană destinată extinderii arealului geopolitic controlat de facto, de Moscova, pe tărâm european.

3. Scoaterea din Camera Reprezentanților, de oameni de ordine, a democratului din Texas, ireverențiosul Al Green, pentru că l-a perturbat pe Trump la începutul discursului său, este o lecție și pentru cei care în legislativul românesc confundă tribuna parlamentului cu prispa casei de la țară.Dreptul la exprimare publică are limite de bun simț, ce țin de decența individuală a unui demers public.Dar n-am citit vreo recomandare a comisiei parlamentare de resort, de trimitere la un consult neurologic a persoanei publice care a mințit că în Ucraina au murit 300 de militari români!!! Ar fi fost așteptată cu cămașa de forță, la spitalul de resort…În schimb, există state membre ale NATO, unde calomniile la adresa armatei au consecințe legale – pe măsura enormităților calomnioase rostite în spațiul public.

Articolul integral este citibil aici.

~