Din dragoste de viaţă

r-JERSEY-FLOOR-FEY-POEHLER-large570

Diferenţa dintre o femeie americană obişnuită – pe care o vezi pe stradă, într-un magazin, sau de regulă la volanul unei maşini, indiferent că este vorba de Washington D.C. sau New York – şi o actriţă din Statele Unite este simplă.

Prima nu atrage atenţia. A doua captează imediat privirile, evident pe micul ecran, ce menţine pofta telespectatorilor de a vedea miraculoase transformări, ale unor semeni ca ei, în oameni de succes, cântăreţi, comici, întreprinzători, temerari cu priză la public.

Cheia succesului unor asemenea show-uri?

Replici în serie nu fac decât să redea expresii dragi americanului de rând, care are capacitatea de a îşi cunoaşte bine slăbiciunile, fragilitatea proprie, visele irealizabile şi pofta de a fi în atenţia publică măcar o clipă.

Imaginile difuzate de postul de televiziune NBC sunt o parodie. Una ce merită a fi vizionată pentru arta protagoniştilor de a se completa reciproc, într-o cascadă amuzantă, a unor metamorfoze artificiale, acceptate de publicul american, pe motiv că îi menţin pofta de a râde de nimicurile zilnice, cele ce constituie sarea şi piperul unei vieţi normale.

Aceea dintre două jurnale de ştiri saturate de relatări previzibile despre conflicte armate, atentate, greve, declaraţii politice, criza economică. Şi cea morală.

Omului simplu îi rămâne arma surâsului. Cel provocat de actori ce ştiu să strălucească din dragoste de viaţă.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~