Războiul ignorat în România (video)

Inserez mai jos imaginile realizate zilele trecute de un post de televiziune din Olanda, despre forţele speciale din această ţară, care acţionează – fără temeri şi fard – în războiul deloc încheiat în Afganistan.

Forţele Speciale ale Armatei României, care au dus acţiuni de luptă cot la cot cu americanii, în munţii afgani, nu au fost onorate măcar cu un reportaj similar. Pretextul unor trupeţi – cu insigna prost atribuită de profesionişti în intelligence – fiind că nu pot fi filmaţi cei ale căror chipuri nu pot fi deconspirate…

O tâmpenie dovedită de modul ingenios în care cameramanul olandez Vik Franke şi-a filmat conaţionalii în uniformă, pe unele chipuri mai apropiate protejându-le adecvat.

Este adevărat că Romanian Special Forces nu constituie o structură auxiliară, ci combatantă a armatei naţionale. Militarii din aceste unităţi fiind învăţaţi, din prima zi, să tacă, să îndure, să execute misiunile ireproşabil.

Şi pentru că nu se face un film despre aceşti minunaţi oameni şi alţi români temerari, care au acţionat în teatrele de operaţiuni de luptă, noţiunea de militar – activ sau în rezervă – a devenit ciuca bătăilor puterii actuale, prin finanţare ridicolă şi reduceri arbitrare de pensii.

Totuşi: vine Iranul şi abia atunci ochii (im)potenţilor politici se vor întoarce la armată…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~