România altfel – atmosfera boemă şi un pian dezafectat

Rânduri, gânduri de Vali Zăvoianu
_____________________________________________

autograf ducu (1)

Undeva pe promenada oraşului Codlea îşi are „casa” un pub – Ristopub Trattoria. Locaţia este elegantă, extrem de plăcută şi primitoare. Până aici nimic ieşit din comun, totuşi…locul acesta este unic, neobişnuit.

pian.

Ce îl face așa, încât să scriu despre asta? Pot începe cu un pian. Nu unul oarecare ci unul dezafectat, dar care pare că emană mai multă viaţă decât orice alt pian obişnuit. Serveşte pe post de masă, loc de autografe, punct de întâlnire, martor tăcut şi lista poate continua…

Pianul acesta, ale cărui acorduri poate nu se vor mai auzi vreodată are capacitatea de a capta și emite acorduri sufleteşti/culturale ce m-au impresionat.

Armonia şi atmosfera boemă ce domnesc în jurul pianului, personaj celebru deja, au atras oameni din toată ţara şi din lume – Bucureşti, Braşov, Iaşi, Brăila, dar și din… Canada, Germania -, iar amfitrionii acestei locaţii se întrec pe ei înşişi organizând evenimente cu un standard cultural ridicat, din dorinţa de a arăta lumii că se poate şi… altfel.

concert ducu

Am fost martor, în acest spaţiu, a două concerte superbe- cu Ducu Bertzi şi Mihai Neniţă, violonist,

TV concert

dar şi cu Trupa Veche.

Precum şi observator la diverse întâlniri şi discuţii la pian – transformat uneori chiar în masă verde, pentru o parte din liderii politici locali.

Amfitrionii, Alin şi Maria Grecea, au planuri mari legate de viitorul cultural al Codlei, bazate pe un entuziasm molipsitor şi un optimism asimilat din ecourile, la superlativ, ale evenimentelor organizate de ei până acum.

Da. Se poate trăi şi altfel. Se poate naşte o atmosferă extraordinară, cum rar am întâlnit, datorită oamenilor care „sfinţesc” acest loc.

Dacă intraţi în Trattoria Pub joia seara, atmosfera e una de poveste: e seara karaoke.

Dacă sunteţi mai norocoşi şi ajungeţi la Codlea în week-end, la o dată care să coincidă cu un concert sau orice altfel de eveniment organizat la Trattoria, atunci chiar veţi înţelege ce minunăţii şi cascade de emoţii se pot trăi aici.

Acest loc este special – reuşind să fie, în acelaşi timp, expoziţie de artă plastică şi nu numai, cap de afiş pentru evenimente culturale desfăşurate în Codlea, scenă pentru concerte care deja fac istorie, casă pentru muzică şi iubitorii de muzică bună.

În plus, aici este pianul minune, al cărui… glas se aude şi se va auzi mereu în sufletele tuturor celor care au trecut vreodată pe acolo.

Felicitări Trattoria Ristopub. Se poate trăi şi altfel în România.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~