Ion Cristoiu şi graţierea lui Adrian Năstase

Postul de televiziune Kanal D, a difuzat pe 21 iunie, la prânz, un interesant dialog cu Ion Cristoiu. Tatăl multor jurnalişti din presa României de azi, un analist care nu se ia după aparenţe, nici nu bate câmpii ca grafologii plini de ei, sau de golul ascuns în turnul propriu de fildeş.

ION CRISTOIU

Cristoiu susţine că, pe micile ecrane, opinia publică din România a asistat la o înscenare abilă, menită a justifica ulterior graţierea ex-premierului de încă preşedintele în exerciţiu, al ţării.

El a mai afirmat că întreaga clasă politică, până la activistul de partid, aflat la baza piramidei, s-a raliat – tacit, solidar, automat -, în spatele celui mai bun şef de guvern postdecembrist, după cum au recunoscut Ion Iliescu şi Traian Băsescu.

99,99% Ion Cristoiu m-a convins că Adrian Năstase va fi graţiat de actualul prezident.

00,01% – nu!

Şi o ştiu din experienţă personală. În decembrie 2008, apropiaţii preşedintelui Traian Băsescu au lansat ideea că dacă i s-ar cere, pe diferite canale, inclusiv media, ca să fie graţiat generalul Victor Atanasie Stănculescu, atunci el va proceda în consecinţă şi de Crăciun, nominalizatul generalissim – de care s-a temut cumplit Ion Iliescu – va fi liber, acasă, printre ai săi.

Am fost unul dintre cei care au crezut această ipoteză, mai ales că venea de la generali apropiaţi Palatului Cotroceni.

Dar şi fără dialogurile cu ei, simţeam că este un capăt de linie.

Atunci am publicat un editorial în urma căruia…

…. generalissimul a rămas în închisoare, iar eu mi-am căpătat libertatea de a scrie aşa cum este viaţa – ca o pradă, precum o etichetase inconfundabilul Marin Preda.

00,01% sunt şansele lui Adrian Năstase de a petrece următorii doi ani după gratii.

Deşi, în logica politichiei româneşti, Ion Cristoiu s-ar putea să fi devoalat cea mai mare comedie postdecembristă, cu milioane de telespectatori naivi…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~