DORIŢI ARMATĂ DE 1 LEU?

1 - RM

Acest interviu s-a născut pe baza unui dialog, anterior, cu un interlocutor extrem de bine temperat, un veritabil diplomat militar, aşa cum este ministrul apărării, al Republicii Moldova, conaţionalul Vitalie Marinuţa. Atent la nuanţe, deloc defensiv, cald în relaţiile interumane, îndârjit în realizarea proiectelor cu care a venit la conducerea unuia dintre cele mai dificile ministere, de la Chişinău, ministrul Marinuţă are avantajul de a fi studiat peste Ocean şi de a se raporta, la colaboratorii săi, ca unul pentru care uniforma militară este sigiliul vieţii sale.

5

INTERVIUL INTEGRAL – ACORDAT DE LIDERUL MINISTERULUI APĂRĂRII DIN REPUBLICA MOLDOVA ŞI PUBLICAT DE COTIDIANUL ONLINE ZIUAVECHE.RO – ÎL PUTEŢI CITI APĂSÂND AICI.

5893636892_468b19bcd9_b

Ministrul apărării al Republicii Moldova: Astăzi avem în armată, în marea lor majoritate, tineri, care s-au format într-un stat independent de imperiul sovietic, care au o altă gândire, una de lider, nu de ţăran iobag! Şi dacă păstram modelul de armată sovietică, atunci trebuia să uităm de reforme, modernizare, cooperare cu partenerii din alte armate, etc.

6.
________________________________

Nota bene: La sugestia domnului ministru Vitalie Marinuţa, pentru alte detalii utile acestui interviu am avut şansa reluării dialogului cu Valeriu Rusu, colonel în rezerva Armatei Naţionale a celui de-Al Doilea Stat Românesc,

rraiun10 A

omul căruia îi datorez şansa găsirii casei bunicului meu, în comuna Lencăuţi, judeţul Soroca. Îi mulţumesc frumos, şi pe această cale, fratelui de sânge Valeriu, pentru modul în care a contribuit la reuşita acestui interviu, nu întâmplător publicat de Ziua Armatei României.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~