ZODIA SCORPIONULUI (4)

Ofiţer până la capăt

S.4

Alexandru Poleucă este cel care mi-a acordat un fulminant interviu, în ultima mea săptămână trăită sub presiunea ocultei feminine din menestrelul atunci republican al apărării, acum brusc devenit regal, neoficial, cu bonete de înstelaţi tăcuţi şi cu plachete monarhiste, pentru bunicuţi stătuţi.

Dialogul s-a derulat sub presiunea telefoanelor, care mă somau să mă supun la tot felul de inepţii. Ceea ce, evident, nu s-a întâmplat. A fost primul şi ultimul interviu de răsunet, despre evenimentele din decembrie 1989, într-o publicaţie oficială, unde identitatea interlocutorului nu a fost, pe moment, dezvăluită.

Alexandru Poleucă este tot colonel în rezervă, un om care, din dragoste de ţară, a reuşit să realizeze o punte spre ceea ce şi azi li se pare unora un tărâm prea ostil şi îndepărtat.

Iar una dintre mândriile sale, poate cea mai mare, este fata care vorbeşte, la perfecţie, limba arabă. De altfel, recent, însoţindu-mă la o recepţie în arealul diplomaţilor veniţi la Bucureşti din Orientul Mijlociu, şi-a sunat fata la telefon şi a pus-o să vorbească cu ataşatul pentru presă, al ambasadei Egiptului, care ne invitase la aniversarea forţelor armate din ţara respectivă. Pe măsură ce se derula dialogul, tânărul diplomat făcea ochii mari! Se minuna! Şi în final i-a recunoscut tatălui, că vocea de la telefon pare a fi una aparţinând unei… fiinţe născute la sud de Marea Mediterană.

Această afirmaţie a coincis cu laurii spirituali râvniţi de Alexandru Poleucă. Un simplu ofiţer român, rezervist acum, dar militar până la capăt!

La mulţi ani frumoşi şi viguroşi, domnule colonel, în rezerva Armatei României, Alexandru Poleucă!

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~