Ucraina vrea relaţii de tip win-win, cu România

Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei, vrea o relaţie constructivă cu presa română

Teofil Bauer, ambasadorul Ucrainei vrea o relaţie constructivă cu presa română

După apariţia interviului ce mi l-a acordat Excelenţa Sa Teofil Bauer, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Ucrainei în România, diplomatul trimis de Kiev m-a invitat la un dialog informal. Au fost prezenţi Ihor Holovchenko, secretarul 2 al Ambasadei Ucrainei în România şi Alexandru Poleucă – însoţitorul meu şi realizatorul ilustraţiilor acestei consemnări -, recent întors dintr-o vizită inedită în Bucovina de Nord, un subiect asupra căruia voi reveni într-un material aparte.

Efigia lui Ciprian Porumbescu - la Cernăuţi

Efigia lui Ciprian Porumbescu – la Cernăuţi

Ambasadorul ucrainean a manifestat interes faţă de cele relatate privind popasul la Cernăuţi şi a precizat că ani buni – din 1997 până în 2003 – a fost şeful Administraţiei Regionale de Stat, din Cernăuţi. Dialogul ulterior s-a axat pe interesul emisarului Ucrainei de a avea multiple modalităţi de a se adresa cititorilor, ascultătorilor şi telespectatorilor, din ţara noastră, cei interesaţi de viitorul relaţiilor bilaterale dintre ucraineni şi români, unul în care moştenirile trecutului să fie abordate fără încrâncenări, în respectul adecvat, al partenerului de discuţii.

Aici lucrează jurnalişti de limbă română, din capitala Bucovinei de Nord

Aici lucrează jurnalişti de limbă română, din capitala Bucovinei de Nord

Cei doi diplomaţi ucraineni şi-au arătat interesul pentru concretizarea sugestiei de a participa, pe viitor, la emisiunea “Paşaport Diplomatic”, realizată de colegul Balazs Barabas, la postul TV DIGI 24. Un detaliu semnificativ pentru mandatul actual al diplomatului ucrainean, acela de a explica opţiunile de viitor ale conducerii ţării sale, dornică să aibă cooperări principiale, pozitive, de tip win-win, cu România.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~