Mihai Ghimpu: Ruşinea noastră că nu este inclus în sărbătorile naţionale Crăciunul pe stil nou

Începând din 21.12.2012 comentez, succesiv, câte un blog – de referinţă pentru mine – citând o singură frază inedită a autorului respectiv şi realizând linkul către un material ce merită a fi parcurs de curiosul devorator al paginilor electronice – internautul anonim. Până acum am prezentat, în maniera menţionată, un areal electronic focalizat pe evaluări geopolitice şi altul pe pamflete inspirate din realităţile societăţii româneşti.

M.G. -

Al treilea – în ordinea alfabetică – pe lista celor care vor fi înfăţişaţi aşa cum sunt ei este autorul blogului a cărui primă pagină am inserat-o în facsimilul de mai sus. Aici fiind vorba de Mihai Ghimpu, cel mai pro-român dintre actualii lideri ai Alianţei pentru Integrare Europeană, de la Chişinău, singurul care a făcut declaraţii publice incomode – prin reiterarea adevărului istoric umilitor pentru Kremlin – menite a reaminti Europei că landul dintre Prut şi Nistru nu mai este sub cnut ţarist. Şi nu va mai fi sub cizme imperiale.

Propoziţia antologică? “Ruşinea noastră că nu este inclus în sărbătorile naţionale Crăciunul pe stil nou.“
Conexiunea cu postarea ce conţine formularea de mai sus se poate face apăsând aici.

img_0710_yvm299nth1pzlk_dthjyhyxohz

În imagine: Mihai Ghimpu acordează vioara rămasă din epoca sovietică la…IMNUL UNIUNII EUROPENE, realizat pe o melodie extrasă din Simfonia a IX-a – compusă în 1823 de Ludwig van Beethoven -, compozitorul care a decis să transpună în muzică versurile poemului „Odă bucuriei”, scris de Friedrich von Schiller în 1785.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~