STIL AMERICAN ÎN ARMATA CHINEZĂ!

2012-06-13T164633Z_2029677489_GM2E86E01ZS01_RTRMADP_3_USA-OBAMA

Urmând exemplul preşedintelui Barack Obama – pe care l-a vizitat în calitate de vicepreşedinte al Republicii Populare Chineze – noul lider al comuniştilor chinezi, Xi Jinping a luat dejunul cu luptători ai armatei naţionale, pe timpul vizitei sale în regiunea militară Guangzhou, din sudul Chinei.

132058608_11n

Este de remarcat că, pentru prima sa ieşire, în afara Beijingului, ca lider al partidului de guvernământ, Xi Jinping a ales Guangdong, provincie aflată în prima linie a reformei – conform agenţiei de presă Xinhua – şi a deschiderii spre lume a ţării, un loc în care a poposit şi Deng Xiaoping, cu 20 de ani mai devreme, atunci când China se afla la o răscruce de drumuri.

Xinhua mai precizează că Xi Jinping, în vârstă de 59 de ani – ales pe 15 noiembrie a.c. ca secretar general al Partidului Comunist Chinez – este primul conducător chinez născut după întemeierea republicii populare, în anul 1949.

Paradoxal, partidul pe care îl conduce acum a fost înfiinţat în urmă cu 91 de ani, fiind cel mai mare din lume, cu cei 82.000.000 de membri ai săi, în ţara recunoscută azi drept a doua putere economică modială, după SUA.

Rămân de materializat trei pariuri ale lui Xi Jinping cu viitorul său şi al naţiunii chineze:

1. conducerea partidului comunist, astfel încât politica acestuia să servească mai bine interesele poporului;

2. asigurarea unei vieţi mai bune, pentru cei 1,3 miliarde de chinezi şi

3. găsirea de modalităţi noi, pentru contribuţia necesară consolidării păcii şi dezvoltării în lume.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~