Tot răul este spre bine…la Berlin

GHIMPU

Tot răul este spre bine. Aşa susţine un proverb românesc.

Lucru valabil şi în cazul lui Mihai Ghimpu, ex-preşedinte al Republicii Moldova, singurul dintre foştii şefi de stat de peste Prut care, prin declaraţii şi gesturi publice, NU doreşte înlocuirea drumului, spre Europa, cu cel spre Uniunea Euro-Asiatică – aşa cum devine tot mai clar că aceasta este miza reală a războiului dur, momentan declarativ, între cei ce au conceput Alianţa pentru Integrare Europeană.

Aici fiind vorba de Vlad Filat – un premier nu doar orgolios, ci şi şantajabil, din moment ce, după ultima sa întrevedere, cu tatăl tuturor ruşilor şi rusofonilor, respectiv Vladimir Putin, a dat cu tifla, în mod repetat, atât liderilor de la Bucureşti, cât şi colegilor săi din A.I.E. –, dar şi de Marian Lupu şi Mihai Ghimpu.

În acest început de măcel politic la Chişinău, Mihai Ghimpu, inspirat şi bine consiliat, s-a deplasat la Berlin. Unde a avut întâlniri deloc banale, despre care puteţi afla detalii apăsând aici.

În mod paradoxal, foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Mircea Snegur, cei care ar fi putut înfăptui unirea, chiar la primul Pod de Flori peste Prut, la 6 mai 1990, s-au internat, succesiv, în spitale de la Bucureşti şi Chişinău. Primul pentru analize, secundul pentru o operaţie.

Ce analize au făcut privind reîntregirea ţării – când erau la putere – se ştie. Dar nicio operaţie imagologică nu îi va scoate din manualul de istorie, din capitolul dedicat unor clipe ratate, de românii conduşi şovăitor…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~