Dulce ca mierea este glonţul patriei…

Executat aproape perfect, planul generalului Douglas MacArthur, de invadare a insulei Inchon, în primul război derulat în Peninsula Coreea, explică, indirect, opţiunea de azi a lui Kim Jong Un, pentru dezvoltarea armelor proprii nucleare, singurele care ar mai putea opri ofensiva trupelor americane, în eventualitatea, puţin probabilă, a reluării confruntărilor armate.

truman

În mod paradoxal, preşedintele Harry S. Truman – care l-a întâlnit, în imaginea de mai sus, pe generalul Douglas MacArthur, la Wake Island, în Filipine, în anul 1950 – explica astfel ulterioara schimbare din funcţie a înstelatului menţionat:

“L-am concediat pentru că nu respecta autoritatea președintelui. Ăsta e răspunsul la asta. Eu nu l-am concediat pentru că era un fiu prost de căţea, deşi el a fost …”

Vă imaginaţi cum ar arăta istoria scrisă a destituirilor unor generali români, după decembrie 1989, cu explicaţii publice deloc conforme cu motivele reale, deseori ţinând de firescul orgoliu profesional, al unor militari de carieră, în faţa unor impostori naţionali, aplaudaţi de mulţimea temătoare de schimbări democratice accelerate?

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~