Simbolistica dacică în heraldica Armatei României

Al XIV-lea Congres Internațional de Dacologie

Simbolistica dacică în heraldica Armatei României
– Divizia 2 Infanterie „Getica”-

111

Fundația „Mareșal Alexandru Averescu” a participat la Congresul Internațional de Dacologie, organizat de “Dacia Revival International Society” și desfășurat la Buzău, în perioada 16-19 august 2013.

Programul științific al congresului a fost structurat pe trei secțiuni – ”Bogdan Petriceicu Hasdeu: «Pierit-au dacii ?»”, ”Misterul tezaurului de la Pietroasele” și ”Dacii în conștiința lumii”. Au suținut lucrări peste 100 de participanți (lingviști, istorici, cercetători) din Australia, Italia, Elveția, Franța, SUA și România.

222

Fundația Mareșal Alexandru Averescu a fost reprezentată de locotenent-colonelul Romeo Feraru cu expunerea Simbolistica dacică în heraldica Armatei României – Divizia 2 Infanterie „Getica”.

333

Programul congresului a cuprins o serie de vizite de documentare organizate de către autoritățile locale și Asociația ”Origini” la obiective istorice din județul Buzău: Obeliscul – Buzău 1600 de ani, din Parcul Crâng, unde a avut loc primirea oficială a oaspeților, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Mănăstirea Ciolanu, Tabara de sculptură Măgura, Fântâna lui Mihai Viteazul, Pietroasa Mică, Gruiul Dării, Biserica dintr-o piatră și cimitirul dacic din Năeni.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~