Forţe navale americane se îndreaptă spre Siria

După cum a precizat acum trei ore agenţia de presă Associated Press, Pentagonul a decis trimiterea unor forțe navale spre Siria, pentru a fi gata să îndeplinească o posibilă decizie a președintelui Barack Obama, care ar putea ordona lovituri aeriene.

hagel

În acest sens a fost citat secretarul apărării Chuck Hagel, care a furnizat această informaţie vineri.

11 portavioane nucleare au Statele Unite, fiecare intrând în acţiune însoţit de un grup de nave de dimensiuni şi puteri de foc variate, funcţie de misiunile ce urmează a fi îndeplinite.

siria

Este posibil ca, în cazul Siriei, să se procedeze ca şi în Libia, în anul 2011, când au fost lansate rachete de croazieră Tomahawk, ca parte a operaţiunii aliate Protectorul Unificat, ce a dus, în final, la răsturnarea regimului de la Tripoli.

Chuck Hagel a mai precizat că SUA au intenţia de a lămuri “ce anume s-a întâmplat”, în legătură cu informaţiile privind probabila utilizare, de către guvernul sirian, a armelor chimice, împotriva civililor, la începutul acestei săptămâni.

Secretarul de stat a mai spus că, deși el este programat să fie, săptămâna viitoare, într-un periplu prin Asia de Sud-Est, va rămâne în contact cu Casa Albă, cu privire la evoluțiile din Siria și planificarea potențialului de acțiune, al SUA.

La Moscova şi Beijing nu a existat nicio reacţie oficială, la declaraţia liderului de la Pentagon.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~