Mai mult de 100 de ori

NATO a interceptat aeronave militare ruse mai mult de 100 de ori până acum, în acest an, de trei ori mai mult decât în tot anul 2013 – a precizat joi Jens Stoltenberg, noul secretar general al Alianţei. Astfel, Rusia vrea ca Occidentul să renunţe la sancțiunile economice dure impuse de criza din Ucraina, care au cauzat efecte negative ample asupra economiei ruse.

Scopul raidurilor aeriene este de a speria europenii, pentru a îi face să creadă că Rusia este gata să facă orice pentru a obține ceea ce vrea.

Doar președintele Vladimir Putin a avertizat recent că Rusia se îndreaptă spre o confruntare cu Occidentul.

Aparent, puterea militară este instrumentul rămas doar pentru a arăta dorința Rusiei de a fi luată în serios,, în condiţiile când astfel se sugerează că Occidentul nu este dispus să lupte, că este ușor de a câștiga o confruntare cu acesta.

Este strategia tipică mijlocului secolului 20, concepută pentru a intimida Occidentul şi a îl determina să aibă un parteneriat cu Rusia, în termenii Moscovei.

Rândurile de mai sus reprezintă sinteza concluziilor unor analişti occidentali şi răsăriteni, ignorate evident la Casa Albă.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~