5000 de rezervişti va avea, iniţial, noua forţă ordonată de preşedintele Rusiei

Conform agenţiei de presă Reuters, preşedintele Vladimir Putin a ordonat crearea unei noi forțe armate de rezervă, ca parte a pașilor necesari pentru a îmbunătăți formarea și pregătirea militară, într-un moment de tensiuni internaționale, cu Occidentul, în privinţa Ucrainei.

Omologul român nu are asemenea preocupări, doar nimeni nu va ataca România…

Noua forță de rezervişti ruşi a fost discutată timp de mai mulți ani și a fost avută în vedere, pentru a fi concretizată, pentru prima dată de Putin în 2012, la scurt timp după realegerea sa ca președinte, dar abia vineri, 17 iulie, seara, decretul prezidenţial a fost publicat.

În România mai trăiesc circa 79.000 de rezervişti – rata mortalităţii naturale a acestora fiind undeva la 300 pe lună – mulţi fiind literalmente scârbiţi de modul în care oficialităţile actuale tratează, ca pe servitori publici, a se vedea ceremoniile cu depuneri de coroane, ca un singur exemplu, pe purtătorii uniformelor militare, din Ministerul Apărării Naţionale.

Noua forţă ordonată vineri, de la Kremlin, va fi diferită de rezervele militare existente ale Rusiei, deoarece personalul part-time va fi plătit cu o sumă lunară, incluzând preţul biletului de tren necesar deplasării la locul instruirii.

În Parlamentul României zace, pe undeva, un proiect minimal privind condiţia rezervistului român, o sintagmă la care întreaga clasă politică autohtonă face pur şi simplu alergie.

Rusia are deja mai multe milioane de rezerviști militari compuse din ex-militari, dar aceştia fac foarte puțin antrenament, deoarece există restricții legale privind cât de des pot fi chemaţi la arme.

România are cimitire militare, nu puţine, în care gradele de pe crucile ridicate în memoria celor trecuţi la cele veşnice, mai reamintesc necunoscuţilor trecători, prin preajmă, condiţia celor care au purtat o uniformă, un grad, un semn de armă.

Oficialii Ministerului rus al Apărării au declarat anterior că noua forță de rezervă are în vedere, iniţial, circa 5.000 de oameni pentru a începe cu o cifră mică, într-o țară cu aproximativ 750.000 de militari activi, capabili să fie în prima linie a frontului.

Oficialii Ministerului român al Apărării pot doar confirma că statul român are o organigramă a armatei cu 75.000 de posturi, nu toate ocupate, din motive imputabile clasei politice.

Crearea noii forțe de rezervă ruse a fost întârziată de lipsa de finanțare, conform precizării făcute în presa de la Moscova. Prin decretul lui Putin, de vineri, Ministerul rus al Apărării va găsi disponibilităţi de finanţare în bugetul propriu. Acesta fiind acum de aproape 70 miliarde de dolari, anual.

Formarea unei forţe minime de rezervişti, fie şi sub formula Gărzii Naţionale a fost şi este constant ignorată la palatele Cotroceni şi Victoria, indiferent de titularii cabinetelor numărul 1, din cele două locaţii. Bugetul Armatei României fiind sub 2 miliarde de dolari.
Există însă bani pentru mofturile prezidenţiale privind renovări aiuristice ale unei reşedinţe oficiale, după cum şi sume nesimţite pentru măriri de salarii la protipendada din înalta ierarhie a statului român.

Întâmplător, cifra de 5000 de rezervişti ruşi, ca nucleu al noii forţe militare ce va fi creată conform decretului lui Putin, coincide cu cifra anunţată de NATO ca fiind corespunzătoare forţei de reacţie rapidă a Alianţei, ce ar urma să acţioneze, după două sau trei zile…, acolo unde va apare o situaţie de criză, în spaţiul comunităţii euroatlantice. Ruşii fiind în măsură să ocupe un cap de pod în 12 ore…

În rest este linişte, caniculă şi pace, iar oficialii României se odihnesc în acest sezon, pentru a savura, în luna septembrie, spectacolul extraordinar al corului Armatei Roşii, la Bucureşti.

Doar Stalin şi poporul rus libertate ne-au adus…

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~