CREŞTE TEMPERATURA ÎN ORIENTUL MIJLOCIU

Caroline Glick pare a fi o voce dezlănţuită în ceea ce aş numi ofensiva mediatică anti-Obama, pro Netanyahu şi – ca tacâmul să fie complet -, pro…Putin. Orientativ merită să citiţi câteva din rândurile publicate de Caroline Glick în THE JERUSALEM POST:

2'2'

Israelul nu este atotputernic. Suntem o țară mică, cu resurse și capacități importante, dar limitate.

Regiunea în care trăim este profund haotică și adâncită în criză. Marea provocare pentru noi este să alegem luptele noastre cu atenție.

Nu ne putem permite să fim atraşi în aventuri – precum adormitul Obama – în cazul în care randamentul probabil al investiției noastre este minuscul.

Astăzi, Israelul are doar două amenințări despre care într-adevăr trebuie să îşi facă griji, acestea fiind cu privire la: amenințarea iraniană și amenințarea palestiniană asupra Ierusalimului.

Ca unul care am poposit, în vizită oficială, ca militar român, la ministerul care se ocupă de Tzahal/Forţele de Apărare ale Israelului nu pot decât să fiu amuzat de această uluitoare exagerare. Asta pentru că autoritatea actuală a statului nerecunoscut de israelieni, Palestina, nu are armată, iar Iranul, încântat de acordul recent nuclear tot explică public că lozinca “Moarte Americii!”, implicit Israelului, nu este decât o expresie a unor resentimente anterioare, în rândurile unor cetăţeni iranieni.

Rămâne totuşi de neînţeles pe ce se bazează Caroline Glick când crede că Putin îl va primi cu braţele deschise pe Netanyahu, preşedintele Federaţiei Ruse fiind, în pofida surâsului său, deloc doritor de a face pe placul premierului israelian, inamic al preşedintelui Siriei, cel din urmă fiind susţinut de Rusia.

Deşi este toamnă, după cum se vede, creşte temperatura în Orientul Mijlociu.

ALTE DETALII AICI.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~