Ex-ambasadorul american la Bucureşti, Mark H. Gitenstein, ÎŞI NUMĂRĂ OUĂLE

Imagini existente pe YouTube indică tinereţea celui care a fost ambasadorul SUA în România, mereu surâzătorul Mark H. Gitenstein.

L-am văzut, cu ani în urmă, la o conferinţă de presă, unde explica jurnaliştilor români – cu o hartă a României în faţa acestora, pe care erau marcate, în fiecare judeţ, câte trei patru steaguri americane – câte investiţii ar putea fi făcute de americani în zone mioritice de interes bilateral.

Pe moment a lăsat o bună impresie, dialogând relaxat cu jurnaliştii.

Dar viaţa bate filmul.

Ulterior, un singur steag, cel al lui Mark H. Gitenstein a contat în ecuaţie, dovadă că acest bunicuţ, aparent drăguţ, moş Gitenstein, este membru în Comitetul Reprezentanților Fondului Proprietatea, cu mandat până în 30 septembrie 2016.

Deşi echipa noului ambasador american a fost sensibilizată asupra faptului că Mark H. Gitenstein este perceput, la Bucureşti, ca dirijorul din umbră a intereselor unor americani în România, după cum se vede… omul pare a fi de neclintit.

Şi omniprezent, inclusiv la o întrevedere a preşedintelui Iohannis, derulată în New York, cu investitori de pe Wall Street.

La intrarea în arealul unde era aşteptat, şefului statului român i-a fost întâi prezentat fostul ambasador american la București, Mark H. Gitenstein.

G===

Omul era doar fizic acolo, pentru că psihic era cu gândul departe, dovadă că îşi ţinea mâinile în buzunare, cu care îşi număra ouăle şi calcula profitul posibil, pentru el, via Fondul Proprietatea, sau prin alte vii bogate din această toamnă.

Operaţiunea din buzunarele fostului ambasador fiind atât de relaxantă, Gitenstein a scos din buzunar doar o mână, pentru a o strânge diplomatic pe aceea a preşedintelui român.

Ulterior, fiind în extaz tantric, alde Gitenstein a repus mâna respectivă în acelaşi buzunar, încă bine încălzit.

Aşa cum am spus recent unor parteneri de dialog, de la egal la egal, amical, de peste Ocean, este timpul ca să i se spună lui Gitenstein, de cei în drept:

– Go home!

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~