“EST 2018” = 297.000 de militari, peste 1000 de avioane, elicoptere și drone, 36.000 de tancuri, blindate și alte vehicule de luptă, plus 80 de nave militare

MOSCOVA, 6 septembrie / TASS /. Douăzeci și unu de formațiuni militare au fost mobilizate în zece regiuni ale Rusiei pentru următorul exercițiu Vostok-2018 / Est 2018, care va avea loc în perioada 11-17 septembrie, a declarat joi șeful Statului Major General al Rusiei, Valery Gerasimov (în imaginea de mai jos).

1633

“Scopul principal al exercițiului Vostok-2018 este de a verifica nivelul de instruire care poate fi evaluat doar într-un exercițiu la scară corespunzătoare. Acest exercițiu, care va avea loc pe baze bilaterale, va fi cel mai strict test al competențelor de luptă și districtele militare sunt pregătite pentru operațiunile de la sol, cele aeriene și navale. ”

“Implicate în exercițiu vor fi forțele din raioanele federale estice și centrale, Flota Nordică și Forțele Aeriene, precum și avioanele militare de transport cu rază lungă de acțiune și avioanele tactice ale Forței Aerospațiale a Rusiei. În total, 297.000 de ofițeri și alți militari, mai mult de o mie de avioane, elicoptere și drone, până la 36.000 de tancuri, transportoare blindate și alte vehicule și până la 80 de nave vor participa “, a spus Gerasimov.

“Contingentele militare ale Armatei de Eliberare a Poporului Chinez și ale Forțelor Armate Mongole vor participa alături de personalul militar rus.
În prezent, contingentele din ambele țări exersează coordonarea la Tsugol” (localitate marcată cu roșu, pe harta de mai jos), a mai spus el.

1625

~