Iranul trece la producţia rachetelor de croazieră!

Guvernul iranian a anunţat că a fost demarată producţia rachetelor de croazieră Qader pentru forţele navale ale Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice, care au misiunea să apere frontierele iraniene maritime.

Racheta Qader/Capabil (în Farsi), care a fost inaugurată de preşedintele Mahmoud Ahmadinejad, pe 23 august, cu ocazia marcării Zilei Naţionale a Industriei de Apărare,

89999-1

este acum obiectul unei producţii de serie, a declarat pe 28 septembrie, ministrul iranian al apărării, generalul de brigadă Ahmad Vahidi.

El a respins ca fiind “false şi răuvoitoare” aserţiuni ale presei occidentale, conform cărora Qader nu este o rachetă concepută, testată şi fabricată de iranieni.

Conform canalului PRESS TV, Vahidi a declarat că producţia de rachete este un alt indiciu elocvent al capacităţii inginerilor iranieni, de a găsi soluţii pragmatice nevoilor de apărare ale statului islamic.

Cu o rază de acţiune de 200 km, Qader este arma menită să redea populaţiei iraniene încrederea în sine, printr-o impresionantă modalitate de descurajare militară a potenţialilor agresori.

La Teheran se afirmă că menţionata rachetă poate distruge navele de război precum şi obiective de pe coasta inamică. Qader este o rachetă de croazieră, care acţionează la o altitudine mică, cu maximă precizie. Asemenea detalii sugerând că racheta are potenţialul de a contracara prezenţa navală americană, în Golful Persic.

Un asemenea anunţ propagandistic nu putea stârni la Pentagon decât o singură reacţie – o privire pe calendarul anului 2012, după alegerile prezidenţiale. Evident, cele din SUA.

__________________________________

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~