Moscova nu crede în lacrimile resetării!

Caricatura de mai jos, publicată pe 14 octombrie a.c., la Moscova, este una comandată de premierul Vladimir Putin, alias Vova, care se şi vede ales preşedinte – pentru a treia oară, dar nu contează, doar în Rusia este autocraţie, nu democraţie – şi crede că va avea drept interlocutor la Casa Albă nu pe Barack Obama – prietenul lui Dmitri Medvedev, numit de republicanii de peste Ocean “preşedintele unui singur mandat” – ci pe Mitt Romney.

Ei bine, de data asta, KGB/FSB-ul lui Vova s-a făcut de râs!

Dacă desenul ironic inserat la finalul acestui material publicistic a apărut vineri 14 octombrie, înseamnă că satira grafică a fost comandată la începutul săptămânii trecute, când nici americanii de rând nu bănuiau că noua stea a Partidului Republican, mult mai simpatizat de alegători, este Herman Cain, prezidenţiabilul de culoare!

Cel din imaginile de mai jos:

Herman Cain a surprins America cu planul său fiscal – intitulat sugestiv 9-9-9 -, dar imaginile de mai sus nu fac parte din campania sa pre-electorală, ci reprezintă lovitura de presă a publicaţiei Omaha World-Herald, care a descoperit zilele acestea – sau i s-a livrat în plic, de rivalii lui Cain…- o casetă cu prezidenţiabilul de culoare cântând, pe melodia lui John Lennon, clasica “Imaginaţi-vă”, textul comercial “Imaginaţi-vă că nu există Pizza”!

Secvenţele sunt preluate dintr-un spectacol mai mare, derulat în anul…1991, la întâlnirea organizată de Clubul de Presă din Omaha.

Prin urmare, autorul ironiei grafice de mai jos va trebui să refacă caricatura!

În dreapta îl poate lăsa pe Vladimir Putin – care de fapt este de stânga! -, dar în stânga trebuie să coloreze cu negru pe viitorul preşedinte al Statelor Unite, care are toate şansele să fie un Vultur al Americii, republican, de dreapta, deci dur cu liderii post-sovietici, de la Moscova.

cartoon

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~