“Nu voi lăsa poporul meu să trăiască în umbra anihilării!” (VIDEO)

După cum informează Arutz Sheva, un cunoscut portal israelian de ştiri, pe timpul discursului său, de la conferinţa politică susţinută luni seara, premierul Israelului a subliniat că el nu va permite Iranului să aibă o armă nucleară.
img35469

“Israelul are exact aceeaşi politică”, ca Statele Unite atunci când vine vorba de o armă nucleară iraniană, a declarat Netanyahu, adăugând că “statul evreu nu va permite nimănui, care urmăreşte distrugerea noastră, de a atinge acest obiectiv. Unii oameni refuză să recunoască faptul că obiectivul Iranului este de a realiza arme nucleare, dar îmbogăţeşte uraniul pentru a ajunge la acest obiectiv. “

“În cazul în care pare ca o raţă, merge ca o raţă, este isteaţă ca o raţă, atunci ce este? Asta-i drept, este o raţă. Dar de data aceasta este o raţă nucleară şi este timpul ca lumea să o numească raţă “, a adăugat el.

Netanyahu a declarat că preşedintele Barack Obama şi majoritatea liderilor lumii înţeleg că obiectivul Iranului este de a dezvolta arme nucleare şi că cererile sale sunt, de altfel, false.

El a spus că unii oameni sunt dispuşi să accepte un Iran nuclear, susţinând că regimul Ayatollahului nu ar fi suficient de nebun pentru a folosi astfel de arme.

“Vă promit că eu, ca prim-ministru nu mă voi juca niciodată cu securitatea statului Israel”, a spus el.

Iranul a încălcat orice regulă internaţională, ce vizează inclusiv securitatea ambasadelor, drepturile femeilor, şi sponsorizarea represiunii Siriei contra protestatarilor.

El a spus că Iranul susţine Hamas, Hezbollah şi grupurile teroriste, din întreaga Africa.

“De la teroare pe cer, la cea de pe teren, Iranul este responsabil pentru uciderea a sute, dacă nu mii de americani”, a spus Netanyahu.

“Iranul lucrează pentru distrugerea Israelului în fiecare zi, necruţător”, a spus el.

“Acesta este modul în care se comportă Iranul de astăzi fără arme nucleare. Gândiţi-vă cum se vor comporta mâine cu arme nucleare. Iranul va fi mai nesăbuit şi mai mult periculos. “

“Este timpul să începem să discutăm despre costul de a nu opri Iranul”, a declarat Netanyahu, “mai degrabă decât vorbind despre costul stopării acestuia”.

“Un exemplu a costului ridicat, de a nu opri Iranul este faptul că preţurile petrolului vor creşte într-adevăr, dacă un Iran înarmat nuclear începe a şantaja lumea”, a explicat premierul israelian.

De asemenea, un Iran înarmat nuclear va provoca Arabia Saudită, Egipt şi alte ţări din regiune să vrea şi să deţină arme nucleare.

“Cu arme nucleare, Iranul ar putea să ne ameninţe, pe noi toţi, cu terorismul nuclear”, a spus el.

“Gândiţi-vă la ce ar însemna să fie arme nucleare în mâinile acestor radicali, care conduc milioane de oameni cântând moartea Americii şi moartea Israelului.”

“Pentru binele prosperităţii noastre, pentru binele securităţii noastre şi de dragul copiilor noştri – Iranului nu trebuie să i se permită să obţină arme nucleare”, a spus Netanyahu.

El a adăugat că cel mai bun lucru ar fi ca Iranul să renunţe la programul său nuclear paşnic, dar a menţionat că nu s-a întâmplat încă. Diplomaţia şi sancţiunile împotriva Iranului nu au funcţionat cu efectele estimate iniţial.

“Apreciez eforturile preşedintelui Obama de a impune sancţiuni mai aspre, împotriva Iranului, dar, din păcate, programul nuclear al Iranului continuă să meargă înainte”, a observat el.

“Israelul a aşteptat cu răbdare ca diplomaţia şi sancţiunile să aibă efecte. Nici unul dintre noi nu poate permite să se aştepte mai mult. Ca prim-ministru al Israelului nu voi lăsa poporul meu să trăiască în umbra anihilării.”

El a respins apelurile făcute de unii, conform opiniei cărora oprirea Iranului de a obţine bomba, ar fi mult mai periculoasă decât lăsându-l să aibă bomba, amintind publicului că, în 1944, SUA a refuzat să ţină seama de apelul Congresului Mondial Evreiesc să bombardeze lagărul de concentrare de la Auschwitz.

Premierul israelian a atenţionat asistenţa că “o acţiune mai răzbunătoare decât Holocaustul”, care a ucis şase milioane de evrei, ar putea avea loc.

“Poporul evreu este diferit astăzi. Avem un stat evreu şi scopul acestuia este de a apăra poporul evreu “, a spus Netanyahu.

“Acesta este motivul pentru care Israelul trebuie să aibă întotdeauna posibilitatea de a se apăra, prin el însăşi, împotriva oricăror ameninţări.”

El a declarat că Israelul apreciază alianţa cu SUA, dar a spus că “atunci când vine vorba de supravieţuirea Israelului trebuie să rămânem întotdeauna stăpâni pe soarta noastră.”

Israelul va continua să fie singurul loc în Orientul Mijlociu unde minorităţile, inclusiv arabii, se bucură de drepturi depline şi egale civile, a spus el. “Ca prim-ministru al Israelului, voi proteja întotdeauna democraţia Israelului. Întotdeauna! “

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~