Răzbunarea lui Medvedev

Cel care-i refuză laptele pisicii trebuie să-i dea smântână şoarecelui.Acesta este proverbul rusesc care se potriveşte păţaniilor lui Alexei Kudrin, ex-prim-ministru adjunct rus şi ministru de finanţe, care, după ce l-a înfruntat, pe micul ecran, pe încă preşedintele Dmitri Medvedev, va pierde toate funcţiile avute în organismele şi organizaţiile unde a fost desemnat ca reprezentant al guvernului rus.

167272325

Ştirea difuzată de agenţia RIA Novosti are la bază declaraţia lui Arkadi Dvorkovici, consilier prezidenţial:
“Alexei Kudrin va părăsi Consiliul Pieţelor Financiare şi Consiliul Naţional Bancar, precum şi alte structuri, inclusiv structurile internaţionale, unde a reprezentat interesele Rusiei. Aceste poziţii se completează de către funcţionarii guvernamentali care ocupă acum posturile adecvate.”

După cum se ştie, Kudrin, care a condus Ministerul rus de Finanţe, din anul 2000, a fost eliberat din funcţie pe 26 septembrie, după neobişnuitul schimb de replici, la un post de televiziune, cu tot mai nervosul Dmitri Medvedev.

167150045

RIA Novosti a mai menţionat că incomodul Alexei Kudrin a fost exclus şi din comisia guvernamentală privind proiectele de buget, dezvoltarea regională, a tehnologiilor înalte şi a inovaţiilor, precum şi din grupurile de lucru privind modernizarea şi dezvoltarea complexului militar-industrial.

Pe 25.09.2011, Kudrin declarase, în Statele Unite, că nu va rămâne membru în guvernul ce va fi format de viitorul premier Medvedev, în 2012, după alegerile prezidenţiale. Rece la mânie, preşedintele rus i-a spus lui Kudrin că ar trebui să demisioneze, dacă nu este de acord cu politica prezidenţială.

Ambiţios şi stăpân pe el, Kudrin i-a replicat lui Medvedev că, înainte de a lua o asemenea decizie, îl va consulta pe Vladimir Putin. Ulterior a fost anunţat că preşedintele a emis un decret prin care el era demis din postul de vicepremier şi ministru de finanţe.

Gestul lui Medvedev este practic o răbufnire publică a nemulţumirii că a trebuit să renunţe la candidatura sa, pentru al doilea mandat prezidenţial, ca urmare a deciziei protectorului său, Vladimir Putin, de a prelua din nou conducerea supremă, la Kremlin.

Cine conduce totuşi Rusia? O estimare aparte puteţi citi AICI.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

~